Насловна Насловна Европа ће постати топовско месо због америчке политике

Европа ће постати топовско месо због америчке политике

2
ПОДИЈЕЛИ

obama-merkel-oland-Salon-com-450x300

Настојећи да испуне подмукле инструкције Сједињених Америчких Држава или у нади да ће добити дивиденде од трговине оружјем, земље Источне Европе преувеличавају опасност од „руске пријетње“, промовишући самим тим војну доктрину САД„, пише мексички новинар Алфредо Халифе Рахме.

Бивше совјетске републике и многе државе Источне Европе намјерно говоре о „руској претњи“ како би испуниле своје циљеве, не размишљајући о последицама такве политике, пише мексички новинар за лист „Хорнада“.

Многе државе које су се некада налазиле у западном делу СССР-а преувеличавају било испуњавајући подмукле инструкције САД, било тежећи да добију поене пред изборе, било у нади да ће добити дивиденде од трговине оружјем непостојећу пријетњу од Русије„, сматра овај аналитичар.

Према његовом мишљењу, у стварности, Москва је само била принуђена да реагује на државни преврат у Украјини који је, како примећује Халифе Рахме, „у великој мери припремио познати финансијски спекулант Џорџ Сорош„, као и на ширење снага НАТО-а у непосредној близини својих граница.

Аналитичар скреће пажњу на то да су САД једина земља која је употребила атомско оружје против незаштићених градова Хирошиме и Нагасакија и, у складу с извештајем Центра за стратешка и међународна истраживања, Америка у овом тренутку „настоји да води мале нуклеарне ратове посредством контролисаних нуклеарних операција„. Захваљујући напорима заменице државног секретара САД Викторије Нуланд, европски континент се нашао на ивици нуклеарне катастрофе, сматра Халифе Рахме.

Ако се изузму европски руководиоци који су прешли све границе и пали у клопку војно-индустријског комплекса САД, у свету постоје свега три човека која су способна да утичу на свима тако потребну противтежу односима САД и Русије: папа Фрања, председник Кине Си Ђипинг и премијер Индије Нарендра Моди“, сматра новинар.

Према његовом мишљењу, простор од Црног до Бајкалског мора треба да буде проглашен антинуклеарном зоном. Такав статус могао би да буде примењен и на Пољску, Румунију, Бугарску и Молдавију, уколико оне не желе да постану топовско месо у случају војног сукоба Русије и САД с примјеном нуклеарног оружја, пише мексички новинар.

 

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Sto mediji u Njemackoj precutkuju da govre o ulozi CIA i brojenju glasova u Grckoj na ovom referendumu.jedno predizece koje na kraju moze imati vrlo vaznu za ulogu o referendumu u Grckoj a radi se o IT-TECNIK za brojanje glasova Treba samo malo nagadjati za koga ce Grci reci DA ili Ne sto nije tsko ,medjutim firma koja to broji se zove Singular Logic sa sjedistem u atini i Solunu,a pripada Marfin investment Group.Kda je bilo vise nego sigurno da ce Grckom rukovoditi Siriza tada je Marfin investment Singular Logic prodali Us investment KKR a u mneadzmentu te grupe sjedi niko drugi od CIA sef David Petreus.Toliko obrojanju i ishodu referenduma.

 2. 0
  0

  Svako ima svoje interese. Tako i zemlje istočne evrope razmišljaju o svojim. Neko ima čak i interes da od hotela „premijer“ napravi slučaj.
  Zašto mislite da samo vi imate pravo tumačiti interese čak i one tuđe? Zar mislite da ste toliko pametni, moralni i važni ostatku svijeta da bi oni obratili pažnju na vas i vaše maliciozne pretpostavke. Mnogo ste se precijenili. To vam neko mora reći.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here