Насловна Мозаик Ево колико је заправо парацетамол штетан

Ево колико је заправо парацетамол штетан

1
ПОДИЈЕЛИ

Људе који узимају парацетамол таблете као дугорочно средство уклањања бола треба упозорити о могућим здравственим ризицима који утичу на срце, цријева и бубреге.

177901758254f5c65650737186639335_640x427

Вјерује се да парацетмол представља сигуран лијек против болова, али уколико се узима дужи временски период, може да изазове кардиоваскуларне, гастроинтестиналне и проблеме бубрега, преноси Индипендент.

Корист употребе парацетамола не може да се мјери са његовим посљедицама.

У истраживању је доказано да су пацијенти који су дуго користили парацетамол имали озбиљне гастроинтестиналне проблеме, као што је крварење, и обољели су им бубрези, за разлику од оних пацијената који нису на први знак бола прибјегавали овом лијеку.

Један од истраживача је изјавио да без обзира колико је парацетамол ефектан аналгетик, не теба га превише конзумирати јер су посљедице његове претјеране употребе много горе од бола због ког га људи уопште и узимају.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Sta je previse konzumirati? U nekim stanjima se preporucuje dnevna doza psracetamola za odraslu osobu da moze ici do 3000 mg, tj do 6 tableta od 500 mg dnevno. Mozda posle 20 godinavtakve upotrebe postoje Neka nezeljena dejstva, Ali nijeste precizni no tadda da li he to dokazano ozbiljnom studijom.
    Gastrointestinal no krvarenje – gdje,koliko, koliko cesto?Ista pitanja za bubrege. Da li su u pitanju pacojenti bez udruzrnih drugih oboljenja?koliko velika studija,gdje,kada?
    Antipiretici SE koristr kada he temp iznad 38 stepeni, to me jedan of rijetkih ljekova Sa kojim medicina IMA 70 God in a iskustva, tako da finest is Independenta djeluje kao senzacionalisticka

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here