Насловна Мозаик Како ће изгледати мозаик на куполи Храма Св. Саве

Како ће изгледати мозаик на куполи Храма Св. Саве

1
ПОДИЈЕЛИ

Радови на постављању композиције мозаика Вазнесења Христовог, који је допремљен из Русије у Храм Светог Саве, су у току, а завршетак се очекује крајем године, наводи ТВ Храм.

Петоро руских умјетника свакодневно већ два мјесеца ради на постављању композиције у куполи спомен Храма Светог Саве предвођени академиком Николајем Мухином. Дјелови мозаика упаковани у 62 палете стигли су у Београд 3. маја, док је други контигент са додатним деловима у престоницу допремљен 11. јула.

Извођаче радова посјетио је и Његова светост патријарх српски Иринеј у пратњи новоизабраног Епископа нишког Арсенија, настојатеља Светосавског Храма као и тимом стучних сарадника из Инжињеринг бироа за изградњу спомен-храма, преноси ТВ Храм.

Укупна површина мозаика износи 1.230 квадрата, тежина композиције тешка је 40 тона, а пречника је 30 метара. Очекује се да радови вриједни четири милиона евра буду завршени до краја године.

Како би изводили радове на врху куполе инсталиран је и специјални лифт.

1 КОМЕНТАР

 1. 0
  0

  Kako je to divno kad se hramovi grade.
  Imam cast da vas obavijestim da je nas preosveceni vladika Amfilohije rukovodio restauacijom manastira Ostrog i cast mi je i zadovoljstvo da vam u ovom video klipu pokazem, kako je to divno uradjeno.

  Preosvesteni vladiko, zivjeli na mnogaja ljeta.
  Mnoooogajaaa ljetaaaa, mnoooogajaaaa ljeta, mnoooooooogaja mnooooogajaaaa ljeeeeeeta!

  Evo video klipa: https://www.youtube.com/watch?v=_INCakKd0DE

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here