Насловна Друштво Евакуисано 27 људи из Коцељеве

Евакуисано 27 људи из Коцељеве

0
ПОДИЈЕЛИ

Усљед временских непогода у Србији ноћас је највише био угрожен шабачки крај, али је најважније да није било жртава и да је 27 особа евакуисано из Коцељеве, изјавио је Предраг Марић за РТС.

paragvaj-poplave-2ap_ff

Начелник сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије је објаснио да се ради о небрањеном дијелу и да је у питању плављење које се дешава када дође до обилнијих падавина.

Он је рекао да нема мјеста за панику грађана због појачаних падавина.

„Посебно апелујем за житеље Обреновца. Терен смо обишли, снимали из ваздуха и нема разлога да било кога обмањујемо, нисмо то радили ни у мају. Нема мјеста паници, не може се ова ситуација поредити са мајском“, рекао је Марић за РТС.

„Данас је мирнији дан у односу на ноћ, али ћемо до суботе бити у режиму пуне приправности. Нема опушања и у потпуној смо мобилности и будности“, казао је Марић, који је рекао и да је примијећен озбиљнији однос локалне самоуправе, будући да се много више превентивно ради на чишћењу канала.

Он је додао и да је у Коцељеви било проблема са евакуацијом и да ће се и због тога у мају приступити измјенама Закона о ванредној ситуацији.

Излили се бујични токови код Шапца

Бујични токови у околини Шапца излили су се током ноћи у десетак села и угрозили домаћинства и пољопривредно земљиште, речено је Бети у Штабу за ванредне ситуације тог града.

У Штабу наводе да је током ноћи интервенисано џаковима са пијеском и механизацијом и да је ситуација стабилна јер се ради о изливањима мањег интензитета.

Излиле су се рјечице другог реда: Думача, Добрава, Белоречка река, Церски ободни канал у селима Богосавац, Накучани, Заблаће, Варна, Поцерски Метковић, Стари Липолист, Десић, Грушић

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here