Насловна Друштво ЕУЛЕКС: Радончић наручио убиство Делалића

ЕУЛЕКС: Радончић наручио убиство Делалића

0
ПОДИЈЕЛИ

Наркобос Насер Кељменди одбацио је јуче пред судом у Приштини оптужбе за организовани криминал и убиство Рамиза Делалића-Ћеле, наводећи да је оптужница против њега монтирана у Босни и Херцеговине.

Naser Keljmendi

На суђењу, које је почело под јаким мјерама безбједности, Кељменди је рекао да се не осјећа кривим ни по једној тачки оптужнице.

“Не осјећам се кривим. Ово је креирано у БиХ па са нестрпљењем чекам да суђење докаже моју невиност”, казао је Кељменди.

Специјално тужилаштво „Косова“ је у јулу прошле године против Кељмендија подигло оптужницу за организовани криминал, тешко убиство, куповину, посједовање, расподјелу и неовлашћењу продају наркотика и психотропних супстанци.

У оптужници Специјалног тужилаштва ЕУЛЕX-а наводи се да је Кељменди био вођа криминалне организоване групе, која је одговорна за убиство Делалића у Сарајеву 2007. Тужилац Андре Хјуз навео је да је Кељменди огранизовао убиство ратног ветерана и криминалца Рамиза Делалића Ћеле по наредби бившег министра полиције БиХ и власника “Дневног авазаФахрудина Радончића.

Власник “Аваза” се у оптужници помиње као вођа криминалне групе која је организовала Делалићево убиство. Наводи се да је разлог за убиство Делалића била “његова веза са Радончићевом љубавницом”.

“Кељменди и Радончић су имали мотив да убију Делалића. Он је био у интимној вези са Радончићевом љубавницом и тиме се јавно хвалио. Делалић је тврдио и да има доказе да је Радончић током рата у БиХ сарађивао са српским снагама”, казао је Хјуз, а преноси лист “Коха Диторе”.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here