Насловна Политика ЕУ уцјењује Србију: Услов за чланство – затворити Руско-српски хуманитарни центар

ЕУ уцјењује Србију: Услов за чланство – затворити Руско-српски хуманитарни центар

0
ПОДИЈЕЛИ

ЕУ тражи од Србије да затвори Руско-српски хуманитарни центар у Нишу ако жели да постане њена чланица, тврди руски министар спољних послова Сергеј Лавров, преноси „Танјуг“.

Лавров је нагласио да Брисел тај центар сматра шпијунским гнијездом и пријетњом по безбједност.

„А то што је током његовог постојања очишћено од мина више од четири милиона квадратних метара и деминирано око 1.500 мина и осталих експлозивних направа, то што је тај центар пружао помоћ у гашењу пожара на југу Европе, укључујући земље ЕУ, о томе радије ћуте“, рекао је Лавров за „Спутњик“.

Подсјетимо, Лавров је рекао да ЕУ тражи од Србије да се понаша онако како се понаша руководилац Црне Горе који је напросто прекршио све своје обавезе, своја обећања, издао Русију, иако му Русија није учинила ништа лоше.

„Ако ЕУ хоће на тај начин да стиче пријатеље, онда се то зове дружити се против неког, иако смо ми одувијек сматрали да се треба дружити са неким. Тако поступамо и са нашим балканским сусједима“, казао је Лавров.

Србија је увијек стицала да неће угрозити своје односе са Русијом ни по коју цијену, те да ће, уколико буде морала да бира између ЕУ и Русије увијек изабрати Русију. Србија је такође одбила да уведе санкције овој земљи упркос притисцима Европске уније.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је раније да су наводи да је Руско-српски хуманитарни центар заправо шпијунски центар „глупости“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here