Насловна Политика ЕУ против референдума у БиХ

ЕУ против референдума у БиХ

1
ПОДИЈЕЛИ

Европска унија сматра да би одржавање референдума у РС о државном правосуђу довело у питање кохезију, суверенитет и интегритет БиХ, на које су се у фебруару 2015. године обавезали челници свих политичких странака заступљених у Парламентарној скупштини БиХ, укључујући председника Републике Српске Милорада Додика.

eu

Како је објављено на сајту Делегације ЕУ у БиХ, портпарол високе представнице ЕУ Федерике Могерини и комесара за проширење Јоханеса Хана саопштио је „да се одржавањем референдума такође ризикује подривање снажнијег процеса европских интеграција, што су сви политички лидери истицали као своје опредељење„.

Иницијатива за одржавање референдума одвлачи пажњу од стварних социо-економских проблема са којима се грађани ове земље свакодневно суочавају. Фокус би сада требало да буде на финализирању и спровођењу реформи које имају за циљ стабилизацију привреде и отварање нових радних места, посебно за младе људе, унапређење владавине права и борбу против корупције. Предлог за одржавање референдума изазива непотребно сукобљавање„, истиче портпарол.

Он додаје и да су недостаци домаћег правосуђа, посебно системске природе, решавани и треба да наставе да се решавају, а неки су и решени, у оквиру структурираног дијалога о правосуђу.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Ne znam ko je očekivao da EU, najobičnija američka „sluškinja“ reaguje drugačije! Kompliment je briselsku birokratiju nazivati „novom Kominternom“, daleko ju je prevazišla i više podsjeća na Orvelovu literaturu „uživo“ („live“ za one koji preziru naš i više vole engleski jezik)!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here