Насловна Политика ЕУ: Без нових санкција Русији

ЕУ: Без нових санкција Русији

0
ПОДИЈЕЛИ

Ситуација у Украјини се благо поправља па стога засад нема потребе разматрати нове санкције Русији.

eu rusija

То су и након данашњег неформалног министарског састанка у Риги поручили висока представница Европске уније за спољну политику и безбедност Федерика Могерини и летонски шеф дипломатије Едгарс Ринкевичс.

Нисмо ни близу задовољни, али ситуација се мало побољшала”, рекао је новинарима Ринкевичс након дводневног скупа на коме су осим минстара из земаља чланица учествовали и шефови дипломатија земаља кандидата, укључујући и Србију.

Он је казао да је на састанку пажљиво саслушан извештај генералног секретара Организације за европску безбедност и сарадњу Ламберта Занијеа о спровођењу споразума из Минска и ситуацији на терену.

Примирје је крхко, али се како-тако одржава, а почело је и повлачење тешког наоружања”, навео је летонски министар и додао да стога није било потребно разматрати даље казнене мере према Русији.

Готово идентичну оцену дала је и Могерини, која је истакла да ЕУ не жали да заузме конфликтни став већ пре свега инистира да се споразум потпуно примени.

На питање да ли се председнику Русије Владимиру Путину уопште може веровати, Могерини је одговорила подсећањем да су и Путин и украјински председник Петро Порошенко потписали споразум у Минску.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here