Насловна Друштво Еспресо: Косово уточиште за терористе ИД

Еспресо: Косово уточиште за терористе ИД

0
ПОДИЈЕЛИ

Италијанске обавјештајне службе тврде да се на Косово вратио Лавдрим Муџахери, један од значајнијих припадника Исламске државе у Сирији, пише италијански Еспресо.

Лавдрим Муџахери, који је појављујући се у бројним снимцима егзекуција, протеклих година постао једно од главних пропагандних оруђа Исламске државе, наводно је на Косово стигао средином новембра из Македоније.

Еспресо, позивајући се на италијанске обавјештајне изворе, тврди и да је са Муџахеријем стигло између 300 и 400 бивших бораца Исламске државе, као и да је, у међувремену, успио да заметне траг обавјештајцима.

Суштински, причао о повратку Муџахерија на Косово избила је у први план пошто су косовска и албанска полиција ухапсиле двадесетак радикалних исламиста који су наводно планирали бомбашки напад током фудбалске утакмице између Албаније и Израела, средином новембра.

Извори у косовској полицији наводе да су ухапшени у тој акцији били под директном Муџахеријевом контролом.

Италијански обевјаштајци заинтересовали су се за Муџахерија крајем 2015, када је у операцији “Ван Дам” разбијена ћелија ИД-а у Бреши у којој су откривени докази о везама те групе и “Касапина из Качаника.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here