Насловна Политика Ердоган жели да изглади односе са Русијом

Ердоган жели да изглади односе са Русијом

1
ПОДИЈЕЛИ

Турска жели да успостави односе са Русијом али не разуме шта Русија од ње очекује као први корак, изјавио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

„Не могу да разумем шта треба да буде наш први корак. Ми нисмо земља која седи у оптуженичкој столици. Ми не желимо свађу са Русијом, напротив, желимо добре односе са Москвом. Били смо пријатељи са (руским председником Владимиром) Путином, међутим, када се због једне грешке пилота, или због неког другог разлога, у улогу жртве ставља једна велика земља попут Турске — дође вам да се запитате“, рекао је Ердоган.

Према његовим речима, неопходно је уложити велике напоре како би се успоставили добри односи са Русијом, што пре је то могуће.

Руске власти, а између осталог и сам руски председник Владимир Путин, у више наврата су говориле да је Москва спремна да успостави дијалог са Анкаром, као и да је за то потребно званично извињење Турске, али и исплата компензација због обореног руског бомбардера Су-24.

Раније је нови турски премијер Бинали Јилдирим изјавио да је нормализација односа са Русијом једна од основних тачака програма његове владе, а министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу је предложио да се формира заједничка радна група која би разматрала будуће кораке обеју страна.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Откако му Курди са руским системом „Игла“ скидоше хеликоптер „Супер Кобра“ сад би да се мири са Русима.Оставили га савезници на цједилу.Нешто не видим да је иједна земља чланица НАТО скочила да му помогне.Ђе су сад Американци Енглези Њемци и остала булумента ?Нико се жив не чује.Чланица им је у рату са „терористима“ ,што се не солидаришу и не помогну ?Јок море,неће они тамо ђе је противник добро наоружан.За то су резервисане нове чланице. А у мантру о солидарности кад је једна НАТО чланица војно угрожена само још вјерују ови наши дукљански билмези.Како ће им се то обит о главу!

    https://www.youtube.com/watch?v=ejLQ0qGnTBk

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here