Насловна Политика Ердоган: Уколико се противите исламофобији, морате да примите Турску у ЕУ

Ердоган: Уколико се противите исламофобији, морате да примите Турску у ЕУ

3
ПОДИЈЕЛИ

Европска унија „мора да прими Турску“ као своју чланицу, уколико се противи исламофобији, изјавио је данас турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

erdogan

Ердоган, први турски председник који је посетио Џибути, рекао је да „Турска никада неће толерисати терористе“ и да они „могу бити било које вјере“, а затим се осврнуо на процес придруживања Турске ЕУ, пише турски дневник „Хуријет“.

„Није важно да ли нас они прихвате или не. Ми ћемо наставити са својим радом. Ми тестирамо Европу. Да ли ће Европа моћи да прогута и прихвати Турску, чији су народ муслимани? Уколико се противите исламофобији, онда морате да примите Турску у ЕУ“, поручио је Ердоган.

Теза, којом се тврди да је ЕУ „хришћански клуб“, биће оправдана, уколико Турска буде одбијена, сматра Ердоган.

„Турска је укључена у НАТО, ОЕБС…И зашто је не примите у ЕУ? Онда, проблем лежи на другом мјесту“, казао је Ердоган и додао да је Турска „јака држава сад и неће доћи на врата ЕУ да моли“ за чланство.

„Уколико Турска буде прихваћена, она ће бити члан. Ако је одбију, онда ће она створити свој пут“, закључио је Ердоган.

Предсједник Турске посјетио је Џибути данас, дан пошто је прекинуо своју турнеју по Рогу Африке како би присуствовао сахрани Краља Абдулаха у Саудијској Арабији.

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here