Насловна Политика Ердоган о крвавом пиру „Деда Мраза“: Циљ је хаос у Турској

Ердоган о крвавом пиру „Деда Мраза“: Циљ је хаос у Турској

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган оцијенио је данас да напад у Истанбулу у новогодишњој ноћи у којем је убијено 39 људи има за циљ стварање хаоса у земљи.

„Они раде на уништавању морала земље и стварање хаоса гађајући цивиле у таквим гнусним нападима“, рекао је Ердоган.

Подсјетимо, азилант одјевен као Деда Мраз отворио је ватру у ноћном клубу у кварту Ортакој, у коме је било више од 500 гостију. Најприје је убио полицајца и једног цивила, да би потом унутра отворио ватру на госте.

Најмање 40 људи је раљено рањено у том ружаном нападу. Гувернер Истанбула Васип Шахин рекао је да се ради о терористичком нападу, али није прецизирао ко га је извео.
Према његовим речима, нападач је био наоружан „дугом цијеви“ и на улазу у клуб најприје је убио полицајца и једног цивила, да би потом унутра отворио ватру на госте који су славили Нову годину.

Мјесто злочина - Истанбул
Мјесто злочина – Истанбул

Шахин није могао да каже ко је починилац масакра који је назвао „терористичким нападом“.

„На жалост, он је на окрутан и немилосрдан начин засуо мецима невине људе на новогодишној прослави и затим побјегао“, изјавио је новинарима Шахин.

Приватна турска телевизија НТВ, међутим, наводи да су била двојица нападача обучена у одјећу Деда Мраза, да су носили оружје „дугих цијеви“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here