Насловна Политика Владика Теодосије: Срби остају на КиМ, неће нестати са тих простора

Владика Теодосије: Срби остају на КиМ, неће нестати са тих простора

0
ПОДИЈЕЛИ

Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије поручио је да Срби који живе на КиМ доказују да српски народ неће нестати са тих простора.

Vladika Teodosije

Ми управо потврђујемо оно што су наши преци стално чинили, да се може постојати и тамо где је страшно. Потврда тога јесте овај народ на Косову и Метохији. Нарочито овде у Косовском поморављу где видимо и осмех и песму и игру и радост, нарочито деце„, рекао је Теодосије

Он је ово рекао у беседи током богослужења уочи данашње славе средњевековног српског православног манастира Драганац који је посвећен Светом Архангелу Гаврилу.

После богослужења у нетипичном позоришном амбијенту, у порти манастира гостовала је позоришна представа „Стенд даун са Небојшом Миловановићем

Миловановић је рекао за Бету да је српско културно наслеђе велико и се према њему нико неозбиљно би смео да се понаша према њему, него да га преноси даље.

Ово је мој допринос. Ја преносим то и намерно сам направио ту назови модерну форму са тим назови модерним речима, и намерно имам тај однос зато што је такво време. Прозивам све те људе, а с’друге стране субверзивно делујем и говорим велику поезију. То је мој допринос, моја борба као глумца што се тиче ове представе„, изајвио је Миловановић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here