Насловна Издвојено „Еманципаторски“ Демос

„Еманципаторски“ Демос

7
ПОДИЈЕЛИ

Пише: Сибин

Предсједништво Демоса, како дознајемо, дакле, после дугог, исцрпног, дубокомисливог, одговорног, политички зрелог & компетентног, савјесног, посвећеног и унутар-слободног разматрања (које се, додуше, вишедневно одвијало у канцеларији 2-са-2 без клима уређаја) који је, кандидат, у овом тренутку (условно речено) прихватљиви, једногласно подржало Драгињу Вуксановић (аферим).

У објашњењу, између осталог, додају да то искључиво чине у име проширења и оснажњења грађанског дијела Црне Горе, јер као партија за циљ имају што дубље емациповати ово друштво, радећи тако на охлађењу подјела и размекшавању „идентитетских екстремизама“ (прев. Сибин), за које налазе да, ипак, могу опет несрећно избити на сцену уколико, је л` да, подршку пруже, нпр., Младену Бојанићу, или неком другом политичко (непотпуно грађанском?) профилу, чији је програм (према резону горенаведеног предсједништва), политички одвећ заокружен, као што је то однедавно и програм младог М. Милачића, који се, богуфала, окренуо Православљу, ћирилици и братској Русији, поближе се упознајући како са небосклоним Његошем тако и са Сиорановим мишљењем о Западу

Него, према, како себе препознају, у првим редовима грађански и еманципатроски настројеном Демосу, проф. Драгиња Вуксановић је озбиљан, ујединитељски и емаципатроски политички профил (аферим), дочим, такологика налаже, остали то ипак нису, не у оној мјери у којој је то данашњој Црној Гори неопходно. Неко је, озбиљан, неко, само националан и идентитетски екстреман!
То је, да се не лажемо – став Демоса, мада је у реторичком маневру, на концу, близак – фашисоидном дискурсу. Хоћу рећи да, без потребе подгријава разлике, продубљује и овако дубоке (несрећне) подјеле, опет потежући са причом према којој је – неко грађанин, а неко рурални националист који вазда истиче свој идентитет и то на крајње екстреман (десничарски?) начин…

Океј, да ми није данашњих лијево-интелектуално-профилисаних, модерних, грађанских и емаципаторских типова на политичкој сцени Црне Горе, тачно не знам шта бих… Међутим, ни то ми никако не помаже да прокљувим на коју је фору могуће бити истовремено и – постмодерниста и посткомуниста?! Или је то једно те исто? Битно је само бургијати да си по свему грађанин, иако то говори да неко други није, да постоји и рурална, заостала, национална, неграђанска и нееманципована Црна Гора, од које треба што даље, и што брже бјежати. Је ли то, дакле, православна, ћирилична, традиционална, и једна једина Црна Гора? Нек` се, према томе, тзв. дио грађанске (ваљда) опозиције једном до краја изјасни. Ако може

(Пут на Запад нужно не води преко одрицање од свега свог! Ту политику продају они који осим политичког програма одрицања од себе самог и свог ближњег, и немају шта друго понудити. – Модернизам је израз непоткупљивог бунта, а не пишљивог цјенкања!)

7 КОМЕНТАРИ

 1. 9
  2

  Slazem.se da podrska kandidatkinji najvjerovatnije nece biti siroko prihvavena,a bice ulozen veliki trud da se unizi i da joj se podvali. Nije CG spremna ni za opziciinog kandidata a tek za zenu kandidata. CG ima vlast,opoziciju i kandidate kakve zasluzuje,sve sa svercovanim potpisima. Jos ce narod crnogorski morati dugo da gazi kroz blato koje je sam.stvorio svojim glasovima. Kad se pojavi kakva iskra tada vise nece biti ekonomske suostance koja moze odrzati drzavu a kamo li narod. Tako kandidati za predsednika su ,nazalost, uvod u kataklizmu lokalnih izbora. Lekic je.saopstio davno narodu da je.CG zapad istoku i istok.zapadu. To je teza koju u CG nece jos dugo ukapirati.

 2. 8
  12

  Demos je gradjanska partija ozbiljna partija budimo ozbiljni Draginja je najozbiljniji kandidat žena pa svi su trzili zenu za kandidata neki ce reci bila je 18 godina sa Dps zamislite ona je1978 godiste profesor na univerzutetu narodni poslanik i plus nikad nije bila ministar niti na neko rukovodece mjesto i ako je Sdp bio u vlasti. Kolko sam upoznat Demos je podrzao Draginju Vuksanovic ali u drugom krugu podrzace kandidata opozicije koji ima najvise glasova . Ne vidim da je tu opste nesto nefer kako se zeli prestaviti prevashodno Demos i njegov lider Miodrag Lekic. Kada svi iz opozicije shvate da Milo ne moze da se pobjedi bez Ranka , Lekica , Bečića i svih drugih lidera gradjanski orjentisanih onda ce se desiti koalicioni nastup opozicije do tada da ste mi zdravo svi koji ste ljubomorni i pakosni na Demos!

 3. 14
  6

  Лекић и Даниловић опет на заједничком задатку “тројанских коња“ режима и ко зна још каквих мрачњака. Тужна старост. Гледам Владислава и Живадина Јовановића, који су у озбиљнијим годинама од Лекића, али чињеница да су људи од интегритета и високог кредибилитета, дјелују као младићи у односу на жалосног Лекића.

 4. 14
  2

  Убједљиво најквалитетнији „осврти“ на порталу.

  АФерим.

 5. 5
  1

  Sta mlatunjaju ovi malogradjanski tupasmarosi.Koji gradjani?Ako racunaju za gradjane potomke onih koji su lizali talijanske porcije u Drugom svjetskom ratu onda treba da se stide.Ako im je to odrednica prema mjestu boravka opet treba da se stide jer pocjenjuju selo.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here