Насловна Друштво Експлозија у Турској, 27 мртвих, 100 рањених

Експлозија у Турској, 27 мртвих, 100 рањених

0
ПОДИЈЕЛИ

Турско министарство унутрашњих послова саопштило је да је у експлозији бомбе у граду Суруч погинуло 27 особа, а преко 100 је рањено.

TURSKA EKSPLOZIJA

Ипак, турски медији спекулишу да је у експлозији више од 30 мртвих и 45 повређених, као и да се сумња да је експлодирала касетна бомба.

Још увек није познат узрок експлозије у културном центру југоисточне Турске, граду који је удаљен око десет километара од сиријског града Кобани, саопштили су турски безбедносни званичници, преноси Ројтерс.

Локалне власти су Ројтерсу потврдиле да је десеторо људи страдало, а сведоци у агенцији рекли да је број мртвих двоструко већи.

За сада није познато шта је проузроковало експлозију, али како се граду Суруч налази на свега десет километара од сиријског пограничног града Кобане где су се донедавно водиле велике борбе са џихадистима, сумња се да иза овог напада стоји Исламска држава.

Најмање 300 чланова Савеза социјалистичке омладине налазило се у културном центру Амара, који су учествовали у летњој експедицији која треба да помогне обнову Кобанеа.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here