Насловна Друштво ЕКСКЛУЗИВНО: Сисојев појашњава како је ”намјештен” Лајчак за главног референдумског преговарача и...

ЕКСКЛУЗИВНО: Сисојев појашњава како је ”намјештен” Лајчак за главног референдумског преговарача и како су ”капитулирале” све странке изузев СНС-а (ВИДЕО)

Очигледно, да се ”независни” у потпуности понаша као дио медијског пула ДПС-а и брижи исте, референдумске бриге као и његов неформални шеф. Уз причу о томе које су странке ”капитулирале” прихватајући дијалог о референдумским условима, те да се то слави у његовој реадакцији, посебно је занимљив детаљ како је изабран Мирослав Лајчак за преговарача у име ЕУ

29
Sisojev
Генадиј Сисојев и Милан Роћен о предреферендусмким активностима

У новом снимку из серијала разговора које ексклузивно објављујемо, ”независни аналитичар” Генадиј Сисојев, формално у улози уредника ”Комерсанта”, разговара са тадашњим амбасадором СЦГ у Москви Миланом Роћеном о дизајнирању ”референдумске медијске слике.

Очигледно, да се ”независни” Сисојев у потпуности понаша као дио медијског пула ДПС-а и брижи исте, референдумске бриге као и његов неформални шеф. Уз причу о томе које су странке ”капитулирале” прихватајући дијалог о референдумским условима, те да се то слави у његовој редакцији, посебно је занимљив детаљ како је изабран Мирослав Лајчак за преговарача у име ЕУ.

Роћен га подсјећа да су на вријеме мислили о томе, те да је Словак изабран да би судбина СЦГ ишла истим током као судбина Чехословачке. Извјесно је да је то правовремено режимско ”улагање” у Лајчака било срачунато да би се осигурао референдумски резултат. То је, уосталом, двојац Лајчак – Липка потпуно оправдао, а чему свједочи и ”Бијела књига” о референдумској пљачки.

Роћенов саговорник је, поред медијског, очигледно давао и директни ”бирачки” допринос режиму, јер је у једном тренутку констатовано да се самопрокламовани аналитичар и уредник московског Комерсанта налази у бирачком списку Црне Горе и то на БМ 7б у Толошима, а о чему је наш портал већ писао.

Сисојев, у разговору са својим пријатељом, осјећа пуну шовинистичку комоцију, па узгред прича „о неким идиотима из српских заједница“. У досадашњим, објављеним разговорима о „Роћеновим предреферендумским активностима“ Сисојев се помиње као учесник у неком ”дилу” од 20 000 евра са црногорским режимом, а који је обезбиједио Срећко Атекс Радоњић. Злуради би рекли да се ради о апанажи којом храни своју ”објективност” последњих пар деценија.

Сисојев: Хало
Роћен: Гено
Сисојев: Ја
Роћен: Што чиниш?
Сисојев: Ништа, ево ту, у редакцији
Роћен: Нема ништа ново?
Сисојев: Нема ништа, мислим, све овако океј, то сад. Пакујемо, рецимо, славимо капитулацију ових странака и тако. Сви су изјавили, оћемо дијалог, осим СНС.
Роћен: Сви, је ли?
Сисојев: Јес, добро ту су се мало оградили, а чак и ДСС рецимо хоће дијалог, мислим тако да, имали смо изјаве, рецимо, све њихове изјаве за нас, тако даље. Узели, тако да…А овај је рекао, рецимо, одлична ствар, (неразумљиво), на почетку конференције, после разговора, са њима тај Словенац, Словак односно
Роћен: Словак, е
Сисојев: Да, да, каже, рецимо, питање, значи, референдумско питање треба да буде ријешено, а одуговлачња, и она рецимо, није начин решавања. То је став ЕУ. Тако, фактички то је била кључна порука.
Роћен: Аха
Сисојев: И после тога сви, осим Мандића, значи, ко је рекао, ићи ће вјероватно на тај бојкот, јасно, а сви остали, чак и ДСС, рекли су, разговараћемо
Роћен: Одлично
Сисојев: Да, тако да, што се каже, оно да се куцне сад , боље бити не може
Роћен: А реци ми, је ли имао Ђукановић прес
Сисојев: Нема, није било најављено, рецимо. Можда сјутра, мислиш
Роћен: Је ли данас сриједа
Сисојев: Данас, није, није
Роћен: Није имао, јел
Сисојев: Није, није имао, пази 100%, имали бисмо ми на агенцију , не ,не
Роћен: Знали би
Сисојев: Јасно, ма милион посто
Роћен: Можда је она тамо сриједа, можда ја нисам добро то
Сисојев: Да, вјероватно, можда, рецимо, вјероватно да буде пред крај, и тако даље
Роћен: Могуће, могуће
Сисојев: Хм, хм. Ово баш, да кажем, знаш, ја сам одмах осетио, рецимо, кад су они рекли да је присутан Словак, па то ти је
Роћен: Да, замисли ти, кад је то било
Сисојев: Аха
Роћен: Сјећам се, кад су тражили ко је тај, ко зна
Сисојев: Да, да, то одмах, то су ови идиоти, из неких вијећа српских општина, скупштина, не знам, неки, онда и јуче рекох, ма то је готово кажу за ово, за ту идеју, кад се овај , просули су паљбу по њему. Али, отприлике, рекли су да овај нас води, исто како се 1993. завршили Чешка и Словачка
Роћен: Смијех, то је одлично, то је
Сисојев: Добро су рекли, добро су рекли. Јесу идиоти, али праве ствари су рекли
Роћен: Ааа
Сисојев: И тако даље, не, баш су оно данас , ево написали смо данас рецимо, да је после доласка (неразговјетно) слика апсолутно јасна, значи ови иду, добро, значи сви су спремни на значи ограђују се сви, али свједно, била конференција за штампу, она Пеђина, тог СНП, одма после разговора, и они јасно су рекли, ми идемо на разговор, ми смо европска партија, и то је то, потпуно су променили
Роћен: А јуче су били против
Сисојев: Па јесу, мислим, па пази, нормално је, предао је једну за другом, опозиција, за сад се све одвија како треба

…………….

Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

 

29 КОМЕНТАРИ

 1. Samo SNS citaj danasnja Niva Srpska Demokratija i Mandic nisu kapitulirali, prost odgovor ko je jedini predstavnik Srba u CG i koga napada rezim svih godina.. Samo DF NSD i Mandic, zivjeli braco Srbi

 2. Genadij Sisojev ovog puta ne razgovara u ulozi urednika „Komersanta“, već u ulozi skrivenog urednika tadašnjeg dnevnog lista „Republika“, u čiju redakciju je, dok je bila u Maslinama, svakodnevno dolazio. Na 6:02 kaže da treba sad da „porazgovara sa Milošem“. Misli na tadašnjeg glavnog i odgovornog urednika Republike Miloša Pavićevića.

 3. Oplakah… pazi koja je rocen fela. Nudi sebe , kao izokola za intervju, pa onda kao nudi ranka i mugosu, a jedva ceka sebe da uvali, jer ce ispasti bitan ako da isti. i nagovori budalu. isto kao iz serija I JA VOLIM NARANDZE NO TRPIM. JAD I BIJEDA

 4. Pozdrav braći u CG iz Srbije…Jedino sto me iznenadjuje su Rusi.Oni su nas najviše upropastili.Ja kao veliki rusofil po prvi put u životu razmišljam da smo trebali sa Amerikancima da budemo dobro i bili bi još zajedno.Ovako smo uz Ruse,a Rusi sve na našu štetu.Jer šta radi Kgb ili Fsb ako sve njihovi ljudi ovako rade bez posledica,znači da ih podržavaju.Sve pohvale sa sajt in4s.

 5. bitno je da su sisojev, deripaska itd. pod kontrolom fsb-a. vjerovatno oni dosta toga znaju I mimo ovih telefonskih razgovora a što ne ide u korist ovoj najmlađoj naciji u nato paktu I njenom lideru. izgleda da igranka tek počinje. samo da uzmem kokice I pivo:)

 6. Sisojev je najgore globalističko smeće, pristalica Jeljcina, Kozirjeva, Gajdara, Berezovksog, Kasparova i ostalog antiruskog šljama, normalno je da takva protuva pronađe svoje mjesto u besudnom Montenegru kod „Gargamela“ Roćena!

   • To изнуђено признање 2006-е .у ситуацији када ни сама Русија још увијек са сигурношћу не зна шта јој доноси сјутра,то се мој геније зове контрола штете .

    Зато и редовне честитке Путина овдашњем режиму,а порука између редова је – да се не сметне са ума – врло јасна :

    Гледамо вас!

  • Референдум за отсцјепљење Црне Горе је пропадао и то се видјело у директном пренесу, када је Дармановић, после промјене у резултатима бројања гласова к’о попишан напустио студио, а убрзо се јавља Пеђа да не дозволи протесте.
   Пеђа??????

  • Пеђа је прихватио и услове одржавања референдума по којима 200 хиљада држављана ЦГ који живе у Србији не смију да гласају док десетине хиљада држављана ЦГ који живе у Албанији, Хрватској, на Западу (Шиптари), смију да гласају и обезбеђује им се долазак авионима. Најочигледнији примјер издаје.

 7. “…она Пеђина, тог СНП, одма после разговора, и они јасно су рекли, ми идемо на разговор, ми смо европска партија, и то је то, потпуно су променили“
  Ово је, поред свега другог, веома драгоцјено подсјећање на осведоченог хохштаплера Пеђу Булатовића( који је смрсио конце и покојном Момиру) и на Пеђину улогу у лажирању референдума.
  Ваљда ће ово помоћи Милану Кнежевићу (који је апсолутно честит, али изгледа није за политику) да прогледа, и да схвати какву гују држи у њедрима.

  • VELIKA I PODLA GUJA KOJA JE IZRASLA IZ ISTOG LEGLA KAO CIJELI REZIM!SVI SU ONI IZLEGLI IZ ZMIJSKOG LEGLA DJIDA ,JOSIPA I MOSE !
   SVE DOK SE TO LEGLO NE ZATRE RADJACE SE ISTE NAKAZE KOJE CE NAS VODITI U PROPAST I BIJEDU!POGLEDATI SAMO TREBA LEGLO MISKA SISKA KAKO IZLIJEZE AVETI PROSLOSTI OD „LIJEVIH SKRETANJA „DO NATO BELGIJANCA I JOTOVANIH KOKOSKI IZ LINTVISTICKIH DUBINA PIVSKIH BABA!

  • Баш је овај Сисојев, независни новинар.
   Баш су српске странке српске.
   Баш је референдум био поштен и саопштени тачни резултати.
   Народ је био рекао НЕ ( из извора ДПС-а).

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар
Молимо унесите име овдје