Насловна Издвојено ЕКСКЛУЗИВНО: Синђелић – Све припреме за “државни удар” радио сам у сарадњи...

ЕКСКЛУЗИВНО: Синђелић – Све припреме за “државни удар” радио сам у сарадњи са БИА

37

Свједок-сарадник у афери „Државни удар“ Саша Синђелић потврдио је да у монтирању те афере од старта била укључена и БИА Србије.

ИН4С ексклузивно објављује документ у којeм се наводи да је Синђелић на саслушању 02.11. 2016. године пред судијом за истрагу Вишег суда у Подгорици казао да је редовно обавјештавао БИА-у о својим сусретима са наводним Русом „Едијем“ и то још од маја 2015.

Еди је говорио неким лошим руским језиком и разумио сам да је он противник власти у Црној Гори која треба да се мијења. Ја ту поруку нијесам схватио као пријетњу, али сам је показао људима из БИА“, изјавио је Синђелић на саслушању.

Он је у наставку казао да је „Еди“, када је стигао у Београд, “тражио да се састану на Калeмегдану”.

Ја сам и томе обавијестио БИА и рекао сам им да се нешто дешава у вези са Црном Гором и да нешто није у реду, али ћу их накнадно обавијестити о чему се ради“, изјавио је Синђелић.

Дакле, Синђелић редовно обавјештава „колеге” из БИА-е о припремама за „државни удар”. Међутим, сарадња на службом, очекивано, траје и у периоду након изборног дана у Црној Гори. Тако, Синђелић каже да је имао још један сусрет са „Едијем“ на Калемегдану 19. 10. 2016. и потврдио да је у питању била класична полицијска навлакуша.

19. октобра 2016. године дали су ми заштиту српске полиције и пристао сам да покушамо да идентификујемо ко је тај Еди. Ради тога сам ишао на још један састанак са Едијем““, навео је Синђелић, чиме је експлицитно потврдио да је све била режија полиције Србије, односно БИА, а све наводно у покушају да идентификују тог „Едија“.

Управо је то онај сусрет који је фотографисан од стране оперативаца БИА, да би фотографије потом достављене британским медијима, при чему је у пратећим текстовима дефинисано да су добијене од једне ”партнерске европске службе”.

Иначе, иако Синђелић наводи да је од старта обавјештавао БИА о контактима и садржају разговора са „Едијем“, они га на на мјере тајног праћења и снимања стављају тек 12. 10. 2016. године,  али не због „државног удара” у Црној Гори, већ, како је то у наредби истакнуто, због „ширења националне и расне мржње”.

После, свега, и лаицима је јасно да је афера „Државни удар“ „крупан залогај“ за црногорску АНБ и да је у њеном монтирању имала помоћ са стране, како од србијанске БИА, тако и безбједносних служби појединих НАТО држава.

Није случајно бивши црногорски премијер и актуелни предсједник ДПС-а Мило Ђукановић похвалио безбједносне службе Србије за „кооперативан“ однос када је у питању афера „Државни удар“.

Тако Ђукановић, у интервјуу за  хрватски Јутарњи лист, није крио да је, захваљујући сарадњи са обавјештаном службом Србије, заокружена афера „Државни удар“.

Што је најважније, захваљујући сарадњи са истражним органима Србије успјели смо реконструирати комплетан мозаик и прикупити важне доказе за судски процес“, похвалио се Ђукановић.

Поставље се оправдано питање ко је био главни Ђукановићев оперативац у БИА задужен за монтирање афере „Државни удар“, односно паковање доказа.

Како је ИН4С раније објавио, постоје поуздане индиције које указују на то да је замјеник директора БИА Иван Тодоров главни Ђукановићев човјек задужен за ове нечасне радње.

Тодоров – Милов ослонац у БИА за монтирање ”државног удара”

Иван Тодоров је рођен је 7. октобра 1967. године у Београду. Завршио је Факултет физичке културе у Београду, а магистрирао на Факултету физичке културе у Нишу. Дуго година се бавио џудом, а професионално је био запослен у Спортском друштву „Црвена звезда“.

Каријеру у МУП-у Србије почео је средином 90-их, као тјелохранитељ Мире Марковић, гдје је као кадар ЈУЛ-а напредовао до 5. октобра. Тада је добио специјални задатак да у иностранству прати једно лице, а када се вратио и кад је видео шта се десило у земљи, одмах је продао своје дојучерашње партијске другове и промијенио страну. У БИА је примљен 2000. године.

За његово име, како преносе београдски медији, вежу се бројне афере, а посебно је индикативна она да је учествовао у масовном прављењу фиктивних досијеа запослених у БИА са исфабрикованим лажним подацима ради њихове компромитације, уколико не буду играли како Тодоров свира.

Очигледно је да је ово богато искуство у фалсификовању и подметању несебично ставио на услузи Ђукановићу приликом монтирања афере „Државни удар“.

Тодоров је, такође, и начелник Управе за безбједност (Пете) која је директно задужена за праћење и контролу радника БИА и МУП-а Србије, односно и за контраобавјештајну заштиту државних институција.

Многи наводе да је Тодоров, користећи службену позицију, направио мрежу криминалца, преко којих је желио да преузме нарко тржиште Србије, али и да „ради“ и развија нарко бизниси у иностранству. Некима од најоданијих сарадника из подземља дао је и службене легитимације БИА, а неке је примио у стални радни однос.

Свака сличност са идентичним активностима црногорске АНБ је, вјероватно, случајна.

Тодоров је, такође, довођен у везу са пословима главном нарко-боса са ових простора Дарком Шарићем, који је био један од главних стратешких инвеститора Владе Црне Горе, док су из ДПС-а за Шарића имали само ријечи хвале.

Овом високом функционеру БИА, како наводе београдски медији, није била страна ни продаја повјерљивих информација којима је располагала та служба. Тодоров је, иначе, једини функционер БИА који има дупло обезбјеђење, стално га прате бар два возила и већи број тешко наоружаних пратилаца.

Наводи се и да Тодоров има богато искуство у мијешању у политичка дешавања, а на душу му се ставља учешће у компромитацији појединих вискох функционера Владе Србије. Тодоров је тако знао да је похвали да је дио најмоћније интересне групе на Балкану, која ће успјешно да „почисти“ све остале и да преузме све уносне послове у региону.

Ради се, дакле, о особи која се идеално уклапа у Ђукановићев миље, тако да наводи о његовој умијешаности у монтирање афере „Државни удар“ имају пуну оправданост. Поготову ако се подсјетимо како се Саша Синђелић преко ноћи авионом Владе Црне Горе обрео у Подгорици и постао свједок сарадник, односно како су појединци из Амбасаде Србије наговарали невино осумњичене да признају кривицу и потврде Катнићеву оптужницу, а за узврат биће ослобођени.

Из свега се изводи закључак да је БИА, од самог почетка, заједно са Синђелићем, АНБ-ом и Миливојем Катнићем радила на монтажи афере “Државни удар“.

Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

 

37 КОМЕНТАРИ

 1. Могу овог криминалца Синђелића да држе и под стакленим звоном , јасно је да лаже као пас и да је ова оптужница на стакленим ногама јер се базира на сведочењу превејаног криминалца, убице и шарлатана и да ће се ускоро разбити у парампарчад . Ко се исече на стаклене ноге те америчке оптужнице , схватиће . Пуштајте невине људе на слободу. А овог лажова на робију . Шта вам је донео НАТО осим касетне бомбе и радијацију , пустош и жртве . Овај ради за НАТО убице , да би избегао робијање због убиства. Ко још верује овом болеснику ….

 2. Crna Gora stalno pita-via „PRIMORSKOG PORTALA d.o.o. dr Sekula Drljević“-Kotor trg od Platana..zna li se čiji su ono „sanduci-drvenjaci“ puni do norme-raketa „ZOLJE“-pronađeni u blizini „farme-kokošaka“-u Jajnicima kraj Beograda..kuće „doseljenika iz Bosne-kraj Bugojna“..u predvečerju „Državnog u pokušaju terorističkog napada-na državu Crnu Goru..spočetka oktobra.2016 godine…? O tome možda više znaju BIA i ANBa…dva bracka naroda-u ljubavi kakva se ne pamti od smrti „Slobodana Milosevica…na ovamo/u vjecnost..

 3. Čitav tekst o nekom agentu iz Srbije i nekoliko njih iz CG i naravno Milu , niđe ne pominjete Vučka koji se prvi dan ugrizao za usnu da ne kaže ono što misli a sjutra „video svojim očima i čuo svojim ušima.Razumijem da ga ne smijete pomenut(srpska kuća ,ovo-ono) ali je stvarno odvratno ne „oprat“ i njega jer vas je u stvari on prodao a vi ga dizete u nebo.ZAŠTO ???

 4. Ovo je sve igra dva čovjeka iz crnogorske Udbe i jednog iz srbijanske BIE, stvar nije išla po planu, ali je valjalo onjaviti DRŽAVNI UDAR RADI IZLAZMOSTI BIRAČA, JER JE DPS TREBAO DA IZGUBI IZBORE, PA SU SE U DALJIM LAŽIMA SPETLJALI I SAMI SEBE UVALILI U BLATO.

 5. Niko ne objasni otkud rus „Edi“, koji je na fotografijama, i koji je dokazano rus koji je bio atase u ruskoj ambasadi Poljskoj, u cijeloj ovoj prici. Ta se cinjenica vjesto izbjegava aludirajuci da je u pitanju lazni rus. Nece da moze 🙂

 6. Ја ову монтажу не пратим са пуном пажљом,али колико знам,на Пинк3 је на дан избора и пар дана након тога директор полиције рекао да о томе ниште не зна..и сл..дакле јасно је да је „склепано“ све за политичке антисрбске потребе. Посебна занимљивост је то што Србија треба да је крива за тероризам,а званична Србија наговара оклеветане оптуженике да признају кривицу,тј.што их присиљавају да потпишу као признање. Дакле Србија једнако званична,као и званична ЦГ раде против Србства а за масонерију и језуите,а против свог СРБСКОГ НАРОДА! Довољно је погледати и поставку реновираног Музеја савр.умј,у Бгд,све Тито и Лењин и свакоме је све јасно ко влада свијетом.

  • Stanislave, brate i prijatelju, takvi kao ti čitaoci iz Srbije i Srpske nevjerovatno smarate. Imate li ikakve novine u svojim državama da ne brižite šta se kod nas radi? Ionako nemate predstavu o ovdašnjim zbivanjima. Učlani se u neki patriotski pokret, napravi stranku pa se bori za svoje ideje; samo nemoj ovamo dolaziti, slomićemo ti nos. Informer nas je zaboravio, izgleda da ni rusima nijesmo pretjerano zanimljivi, a vi ne puštate. Možeš li ti da shvatiš da zbivanja u Srbiji ovdje nikoga ne interesuju, idite sa Rusima ili u EU, gdje god vam je volja, samo sjašite.

   • Мене више занима историја него садашњост,али ко познаје историју види како се исте матрице понављају. Читај мало Теодору Толеву о АУ стварању албанске нације,па ћеш видјети истовјетности са ЦГ данас…исти методи,све исто! у циљу земљополитичких интереса се на нашим просторима од примитивне руље стварају нације,нови језици,цркве,дух,идентитети… а ви сте само дио тога процеса, антисрбског. У том смислу ЦГ данашња је криминална државица склепана за остваривање ширих антиславенских и антиправославних интереса у Европи. То не крију ни поштени и образовани западњаци, само наша стока, као ти то не може или неће да виде, тако да ви невиђено сматарет и не знам шта тражите на порталу који је србски а не несрбки? Дакле ти су овдје уљез као и у идентитету истинске ВЕЛИКОСРБСКЕ ПЕТРОВИЋКЕ ЦГ. Свој идентитет тражи у Лењину и Титу или папи.

    • Ti me nauči nešto o Petrovićima. Moj đed je poznavao kralja Nikolu, pričao mi o tome i nešto sam skloniji da njemu vjerujem nego tebi. Sve si ti u pravu, mi smo najcrnji arnauti i antihristi, svi izreda kriminalci, bliski crnom đavolu, primitivna rulja…Mi smo ti najgori na svijetu, od zla oca i gore majke. Spavamo sa svojim sestrama i svakakve druge gadosti koje ti padnu na pamet. Sve ćemo ti potpisati da je tako, samo sjaši više prijatelju.
     Ovo je crnogorski portal, prave ga crnogorski građani, razmijenjuju mišljenja o ovdašnjim aktuelnostima crnogorski čitaoci i po neko sa strane. Ali ako si gost vodi računa kako se ponašaš. Shvati da tvoja priča i proučavanje istorije nikoga ne interesuje, otvaraš mozak, smaraš, daviš. Gledaj svoga posla, bavi se tim renovinarim Muzejom savremene umjetnosti, idi u Bg pa protestuj ispred Titovog mauzoleja, idi na Crveni trg i protestuj ispred Lenjinovog mauzoleja, samo razmini.

     • Nacistzicko demokratsko shvacanje i drzave i demokratije.idi u Beograd pa tamo pravi protest,ili u Moskvu.
      Kako zaboga evo Srbijanci razvalise drzavu atentatom a ti nista ,cutis kao pizda,blizi ti je onaj cetnik iz Kosovske Mitrovice Paja nego Stanislav ili cetnik Sindja, ubica, Hrvata, za kojima poludjeste.
      Pa kazes juce svercujemo ( mislio si na Vlast i Mila) cigaret ali to je bilo izmedju Amerike i Italijea mi napalcujem prolaz,svecujemo i drogu ali ona je u prolazau ka Srbiji i dalje.Koje ti moralne i cojske kvalitete imas,svrcuju Siptari organe ,pa sto nijesu iz Crne Gore,a Siptari sveznic nasi pa kakve veze ima ,eto koji si ti cojak bolje reci necojak,kad tako raspravljas,ovo za Siptare nijesi rekao ali kad predhodno tako zakljucujes i to ces reci,a sto mislis znamo ali neka ti bude:

   • Komlene stari mazohisto pa ako te smara zašto pratiš ovaj portal? Pa si postao još i siledžija razbijaćeš noseve ,koliko si jadan.
    Nego kad ti Djed pričao o Kralju Nikoli spomenu li neke pesme gospodareve,pokaza li ti zastavu tadašne srpske Sparte,prenese li ti koja vam je slava?U pesmi koja je nekad bila himna Gospodareve države ima stih ,jednom ću tamo oružan poć…da Srbin više ne bude rob.
    Ti si gost na ovom portalu ,ovo nije montenegrinski portal,a ni ustaški.
    Drago mi je što pratiš dešavanja u Predstonom Beogradu ,samo nemoj da si ljubomoran.Ima divnih slika u muzeju ,meni se lično svidjaju slike velikog srpskog umetnika Petra Lubarde. Kad budeš dolazio kod rodbine u BGD poseti muzej niko ti neće razbijati nos.

    • Sam presudi ko je u Cg koju su stvorili Petrovičuži uljezi, velikosrbi ili antisrbizam? Kao pomoćnu literaturu ti predlažem štštpu od kada postoji do 1920. Prosvijetli nas preko tvog djeda da je Nikola bio nesrbinni antisrbin haha..

 7. OVA TRANJA UDBAŠKA U VIDU „MASJE“I KONVERTIT ZATARSKI „KOKMLEN“SJUTRA ĆE DA SVRŠE BEZ ŠANSE DA IM SE VIŠE .IGNE !SJUTRA JE ZA NJIH DAN D!DO SJUTRA PAPCI UDBAŠKI!

 8. O braćo mila , kako ste divno uranili i lijepo proćaskali , ali ovđe fali jedna sitnica , naš brat drug i prijatelj Sinđa minđa se počeo javljati BIA-e tek kad smo mi ovđe uhitili teroriste ,kad je vidio da je propao , pa se prepao da će ga rusi skinuti propjevao i počeo da sarađuje .
  Xe , xe , viđećete śutra što će zboriti , zato samo opušteno i bez śekirancije , sve će vam śutra brat Śinđa objasniti !

  • Прочитај мало боље фуњо удбашка. Каже “прије пола године”, а он исказ даје у новембру 2016. Полако фуњице, има овог још, само да нам дође Минђа, него се нешто “нећка” у последње вријеме ?

   • Xe , xe , a ko još vjeruje što vi ovđe pišete , xa , xa , sve će nam śutra Sinđa minđa reći !
    Ta vaša priča o zavjeri cia , Vatikana i Kominterne je toliko smiješna koliko je tužna , u to samo vi vjerujete .

 9. ….. NAKAZA JE POTPUNO VRBOVAN I ZAROBLJEN DA UNISTI SVE SRPSKO.NESRETNI NAROD SAM SEBE JE DOVEO U OBJE SRPSKE DRŽAVE DO POTPUNOG PONIŽENJA I PROPASTI.OVO JE MNOGO GORE OD SVIH OKUPACIJA I RATOVA.IZ SVEGA OVOGA IZAĆIĆEMO GOLI I BOSI.

 10. SVE KAŽE DA SU TI LAŽNI RUSI ZAISTA BILI AGENTI NEKIH STRANIH OBAVJEŠTAJNIH SLUŽBI .SAM PUKOVNIK NIKIĆ JE PRIMIJETIO DA VRLO SLABO GOVORE RUSKI .SVE TE SLUŽBE SU PREPLETENE SA STRANIM AGENTIMA KOJI POSLIJE SLOMA JUGOSLAVIJE BIVAJU INFLITRRANE U SVE PORE DRUŠTVA.

 11. Ово је збиља невјероватно. Јасно је, ово није само злочин који су државне институције Србије учиниле према Србима у ЦГ, већ и према грађанима Србије које су увукли у ову срамну намјештаљку.

 12. Ovo je školski primjer operacija pod lažnom zastavom (False flag operation ili false flag) U POKUŠAJU. Na našu sveopštu radost NIJE USPJELA. Sindja nije uspio da dovede ratne veterane u Podgoricu uoči izbora, obmanjujući ih da će odatle biti prebačeni u Ukrajinu a da jeste sve bi dobilo na težeini i ozbiljnosti, ovako imamo keramičara, taksistu, domaćicu, lažne vojvode i sl. a vidjeli smo uz svesrdnu podršku em loših em korumpiranih ljudi iz BIA koji su, želim da vjerujem ”solirali” te da to nije bila zvanična operacija službe već stranih (CIA, MI6) agenata sa uticajem, instaliranih u Srbsku BIA. Pa i ti nekakvi nazovi Rusi koji se pominju su takođe agenti CIA i MI6 i oni su trebali da ”obezbijede” tu ”Rusku zastavu”. Ali kako stvari odmiču sve im se urušilo kao kula od karata?

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар
Молимо унесите име овдје