Насловна Насловна Ексклузивно: Идентификован виновник у афери „Премијер“, Интерпол укључен у истрагу

Ексклузивно: Идентификован виновник у афери „Премијер“, Интерпол укључен у истрагу

4
ПОДИЈЕЛИ

Број телефона са којег је упућен позив рецепцији хотела „Премијер“ са обавјештењем да се у једној од соба тог хотела налази везана и малтретирана дјевојка,  идентификован је и познат МУП-у Црне Горе, поуздано сазнаје ИН4С. У истрагу о овој афери обавијеној опште- друштвеним ћутањем је укључена и међународна полиција – Интерпол.

hotel premijer

„Моја соба је на четвртом спрату хотела и у њој се налази дјевојка коју сам везао ланцем“, казао је на енглеском језику гост хотела „Премијер“,  тражећи од рецепционера да обезбиједи инвалидска колица, како би „дјевојку ставио у њих и избацио је из собе“.

Позив је дошао са телефонског броја аустријског мобилног оператера +43 хх хххххххх.

Ово су резултати досадашње полицијске истраге о случају злостављања у хотелу „Премијер“ у Подгорици, чији је могући виновник један амерички војник, а за коју је МУП тек недавно потврдио да се уопште води.  

Ћутање надлежних, прећуткивање јавности

Ове информације потврдиле су вишемјесечно писање нашег портала и еквивалентног ћутања надлежних, прије свега Тужилаштва и Управе полиције, али и невладиног сектора, политичких субјеката,  већине медија, управе хотела, амбасаде САД-а... једном ријечју ширем ћутолошком консензусу, иако се ради о драстичном примјеру злостављања, какав се у Црној Гори до сада није десио.

У документу Управе полиције, који смо имали на увид захваљујући  захваљујући Савјету за грађанску контролу рада полиције, наводи се да је менаџер хотела 22. априла обавијестио полицију да је анонимно мушко лице пет пута позивало на телефоне рецепције и на енглеском језику саопштило следеће: „Налазим се на четвртом спрату хотела и у мојој соби се налази дјевојка коју сам везао ланцем. Желим да ми донесете инвалидска колица, како бих дјевојку ставио у њих и избацио из собе“.

Додаје се да се у једном од ових пет позива чуо и непознати женски глас, али се садржина разговора није разумјела.

У допису стоји да особље хотела није могло да обави контролу свих соба на четвртом спрату, јер у једној гост – амерички држављанин није желио да отвори врата.

Наводи се да су потом у хотел стигли припадници полиције и Интервентног вода након чега је извршен претрес собе у којој се налазио амерички држављанин, према нашим сазнањима – припадник војске САД-а, али, према наводима полиције, том приликом није пронађено женско лице, ни трагови насиља!?

Полиција је саопштила да и даље спроводи истрагу о овом случају. 

Гарчевић им „није држао свијећу“

Да је на дјелу завјера ћутања на индиректан начин недавно је потврдио и национални координатор за НАТО Веско Гарчевић, који је на конкретно питање у вези могућег злостављања дјевојке у подгоричком хотелу „Премијер“, одговорио: “Нијесам био тамо, не знам, нијесам им држао свијећу“.

Иначе, амерички војници имају богату историју напада и злостављања у многим земљама у којима НАТО има војно присуство. Нијесу нигдје познати по добром владању, па ни код својих кућа. Разлика је једино у томе што тамо могу да их кривично гоне.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Istorija kriminala američkih vojnika je duga koliko i trajanje te bućkuriš nacije. Na žalost to su vrijednosti sa kojima se identifikuje naš polusvjet koji podržava NATO integracije.

  2. 0
    0

    Ово је инцидент који ће постати свакодневица уколико ЦГ уђе у злочиначки НАТО пакт. Полтрони и убице су на истом задатку. Кад бих знао да ће само полтрони бити жртве не бих се бунио против НАТО окупације, јер живот под катунским скотовима не може бити гори него под нато убицама. Барем би знали да је страна окупација и ко је непријатељ. ИН4С-у свака част.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here