Насловна Политика Ексклузивно: Агенда Тачијевог боравка и активности у Црној Гори

Ексклузивно: Агенда Тачијевог боравка и активности у Црној Гори

1
ПОДИЈЕЛИ

Боравак Хашима Тачија у Црној Гори, обавијен је „велом мистерије“ и до данас није било могуће извући ни најмању ставку из плана посјете, осим једне која је унапријед отказана из „безбједносних разлога“. Портал ИН4С је успио да дође до плана посјете и објављује га ексклузивно.

Hasim-Taci-002

Приштинска делегација је у Црну Гору ушла из правца сусједне Албаније. Делегацију су дочекали службеници МВПЕИ на челу са Жељком Перовићем, као и Срђан Сентић, „отправник послова Косова у Црној Гори“.

Свечана вечера за госте је предвиђена у Вили „Горица„, али се не наводи ко ће бити домаћин и са ким ће се Тачи и његови сарадници гостити за столом.

.За петак 16. јануара, активности почињу у 10 часова, када ће се  у Вили „Горица“ Тачи састати са својим домаћином Игором Лукшићем и разговарати „у четири ока“. После састанка, око 11 часова се очекује заједничко саопштење за јавност, о темама и резултатима разговора.

Одмах потом, Тачи ће  разговарати са премијером Црне Горе Милом Ђукановићем (11:15), Предсједником парламента Ранком Кривокапићем (12:00) и Предсједником Црне Горе Филипом Вујановићем (12:45).

У 13:30 организован је свечани ручак, који приређује министар Игор Лукшић, после којег ће Тачи имати састанак са привредницима (14:45).

За 16:00 часова је предвиђен одлазак делегације из Подгорице у Улцињ, гдје ће се Тачи састати са Фатмиром Ђеком, предсједником општине,  као и са Генцом Ниманбегуом, Назифом Цунгууом, Дританом Абазовићем, Фуадом Хаџибетијем, Љуиђом Шкрељом, Мехмедом Цанком и Љором Нрекић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here