Насловна Друштво Еколошки инцидент: Море у Петровцу замућено, плажа претворена у блато

Еколошки инцидент: Море у Петровцу замућено, плажа претворена у блато

0
ПОДИЈЕЛИ

До инцидента је дошло јер компанија „Еуромиx траде“, бизнисмена Милоша Перовића, која гради хотел 11 спратни хотел „Кристал ривијеру“ на самој обали уз партнерство Хотелске групе „Будванска ривијера“, цријевима испумпава прљаву воду из велике рупе за будући хотелски базен директно на шеталиште

petrovac

Море у Петровцу потпуно је замућено, а велика црвена мрља од муља прекрила је површину. У то су се могли данас увјерити бројни посјетиоци некада овог најљепшег приморског града, који је урбанистички уништен, неконстролисаном изградњом бетонских вишеспратница. До инцидента је дошло јер компанија „Еуромикс трејде“, бизнисмена Милоша Перовића, која гради хотел 11 спратни хотел „Кристал ривијеру“ на самој обали уз партнерство Хотелске групе „Будванска ривијера“, цријевима испумпава прљаву воду из велике рупе за будући хотелски базен директно на шеталиште. Вода под јаким пристском се потом слива на плажу и одлази директно у море, наочиглед бројних мјештана.

Видео снимци који су прослијеђени „Вијестима“ недвосмислено указују, да се из градилишта, велике рупе, која је ископана испод нивоа мора, испумпава вода која се накупља. Оно што су мјештани забринути је то што су канализационе цијеви, које су преспојене на појединим мјестима, бушне, те се и из њих у рупу изливају фекалиује, па се заједно са накупљеном водом испумпавају. Иако се ово догађа данима, нико од надлежних органа није реаговао. Мјесна заједница, како је „Вијестима“ речено, поново је алармирала све надлежне инспекције о новом инциденту у Петровцу, али још нико није изашао на терен. Мјесна зајендица је прије овога реговала и када је дошло до изливања фекалија на истом мјесту.

Наиме, на мјесту гдје се сада копа хотелски базен налазила се пумпна станица за канализациони систем, која је измјештена. Међутим, проблем је у томе што су цијеви остале огољене, па неријеткио долази поново до изливања фекалија.

Како се ископана рупа будућег базена налази испод нивоа мора, то се подземне воде накупљају и мијешају са претходно изливеним фекалијама. Петровчани су и раније изразили огрочење због цијеле ситуације, тврдећи да је измјештање црпне станице изведено, без издатих дозвола и одобрења.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here