Насловна Политика ЕК: Нека Могеринијева објасни шта је мислила под сувереним КиМ

ЕК: Нека Могеринијева објасни шта је мислила под сувереним КиМ

0
ПОДИЈЕЛИ

У Европској унији нема никакве промене става према признавању независности КиМ, изјавила је данас портпаролка Европске комисије Кетрин Реј.

DACIC-MOGERINI

Она је тиме одговорила на питање новинара да ли јучерашња изјава високе представнице ЕУ Федерике Могерини у Приштини да је дијалог Београд-Приштина дијалог две суверене државе, промена у ставу Уније према једногласно проглашеној независности.

Кетрин Реј је рекла да је у Приштини било речи о дијалогу Србије и КиМ и нагласила је да, што се тиче признавања независности КиМ, кад је реч о ЕУ, нема никакве промене.

Замољена да објасни да ли изјава Могерини да су Србија и КиМ две суверене државе представља њен лични став или то одражава и промене у позицији ЕУ, она је рекла да једино што може да понови је да никакве промене с тим у вези нема кад је у питању ЕУ.

На питање да ли може да се осврне на изјаву Могерини, ако је то био њен лични став, портпаролка Европске комисије је рекла да је Могерини данас у Београду, да ће бити одржана конференција за новинаре и да тамо може да објасни своје ставове.

То је био и одговор на питање новинара да ли би став Могерини да су КиМ Србија суверене државе могао утицати на наставак дијалога Београд-Приштина.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here