Насловна Политика Ејдус: Регион под лупом САД, прикљештени смо између њих и Русије

Ејдус: Регион под лупом САД, прикљештени смо између њих и Русије

0
ПОДИЈЕЛИ

Недавна изјава америчког државног секретара Џона Керија могла би да буде увод у интензивнију дипломатску ангажованост Сједињених Америчких Држава у подупирању евроатлантских интеграција региона у предстојећем периоду, сматра доцент на Факултету политичких наука Универзитета у Београду Филип Ејдус.

filip ejdus

САД, како је рекао Кери, сматрају да се читав низ европских земаља, а међу њима и Црна Гора, налазе „на линији ватре“ када је ријеч о односима Вашингтона и Москве.

Та изјава, сматра Ејудс, значи да су се Србија, Црна Гора па и читав регион западног Балкана од почетка украјинске кризе нашли у доста неугодној позицији, прикљештени између своје жеље да постану дио За пада и својих традиционално пријатељских и чврстих економских односа с Русијом.

Та изјава би могла да буде увод у интензивнију дипломатску ан гажованост САД у подупирању евроатлантских интеграција региона у периоду који долази рекао је Ејдус за агенцију МИНА. Говорећи о односу према НАТО у Србији, он је казао да је мишљење грађана Србије о НАТО савезу у великој мјери формирано догађајима из 1999. године и, како је додао, не вјерује да криза у Украјини може значајно да утиче на то

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here