Насловна Политика Егзит одговорио Трећој Србији: Никад нисмо били антисрпски фестивал

Егзит одговорио Трећој Србији: Никад нисмо били антисрпски фестивал

2
ПОДИЈЕЛИ

,,Везано за тврдње које су се чуле на седници Скупштине града Новог Сада о утицају политичке групације „Трећа Србија“ на Егзит фестивал, желимо да обавестимо јавност да је у питању апсолутна неистина. У таквом деловању ми нажалост препознајемо отворени и већ раније виђени покушај стицања политичке добити преко присвајања и прилагођавања Егзита краткорочним политичким циљевима појединих групација“, изјавили су из организације Егзит фестивала.

exit-treca-srbija

Подсјетимо, лидер Треће Србије Мирослав Паровић је у обраћању током скупштине града Новог Сада, више пута поменуо да је са Душаном Ковачевићем лично причао о будућности Егзит фестивала, као и о доприносу Треће Србије у ,,извођењу организације фестивала“ на прави пут. Посебно је интересантно да се из Егзит организације, ограђују управо од сарадње и познанства између Душана Ковачевића и Миросалва Паровића.

,,Нико из организације Егзит фестивала, укључујући и лично поменутог директора Душана Ковачевића, ни у ком тренутку није разговарао са одборником новосадске Скупштине града Мирославом Паровићем на тему програма или друштвено-корисних активности Егзит фестивала. Напомињемо да не постоји нити ће постојати било каква комуникација са људима из политичке групације „Трећа Србија“ на било коју од тема у вези Еxит фестивала“, наводи се у саопштењу Егзита.

Из Егзита су саопштили да осуђују дио изјаве о анти-српском дејловању организације фестивала у прошлости, напомињући да су увјек радили у интересу града Новог Сада и Србије.

,,Посебно осуђујемо део изјаве о „антисрпском“ деловању Егзита у прошлости. Егзит је од свог оснивања до данас промовисао добро име Новог Сада и целе земље у свету што је потврђено највишим међународним признањима и поткрепљено званичним истраживањима надлежних институција“.

Организатори најпознатијег европског фестивала, напомињу да се овдје не ради о званичном ставу скупштинске већине, већ о личној самопромоцији Паровића и Треће Србије.

,,Препознајемо и да се овде не ради о званичном ставу градске скупштинске већине, која је исказала недвосмислену институционалну подршку нашем раду, већ је реч о индивидуалном иступању једног одборника и опције коју представља.

Молимо све политичке актере да оставе Егзит ван дневнополитичког страначког блата у Србији и стога најљубазније молимо поједине одборнике Скупштине града да престану са неистинама на тему Егзита. Политику остављамо политичарима, а нас пустите да и даље радимо у интересу Новог Сада и земље у целини“, закључују у Егзиту.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here