Насловна Мозаик Егзит оборио рекорд

Егзит оборио рекорд

0
ПОДИЈЕЛИ

Слављенички 15. „Егзит“, који је за четири дана, уз 700 извођача на 24 бине, посетио рекордан број људи, 190.000 љубитеља добре музике, протутњао је Петроварадинском тврђавом.

exit-(3)_620x0

У понедељак ујутро, после осам часова, најистрајнији посетиоци су напуштали поприште лудог провода хитајући мостом Дуга преко Дунава у Нови Сад на доручак и одмор. Већина њих, како су организатори саопштили, настављају авантуру у Будви, где ће од среде до 19. јула на плажи Јаз бити одржан „Си денс“ фестивал.

Последњу ноћ „Егзита“, на „мејн стејџу“ обележила је британска група „Фејтлес“. Неколико минута после поноћи, легенде електронске сцене, предвођене харизматичним фронтменом Максијем Џезом, приредиле су неприкосновен светлосни шоу у историји фестивала.

Ређали су се хитови, а ерупција одушевљења била је уз песму „Инсомнија“, која је званично највећи хит овогодишње „Егзит авантуре“ по избору публике. Пре тога, сјајан увод начинили су „Капитал ситис“, калифорнијски поп бенд, и „Милки ченс“ из Немачке.

Завршно вече на „денс арени“ обележио је наступ уживо електронских легенди „Лефтфилд“, после чега су уследили јутарњи сетови берлинског мага Диксона и феноменални дуо „Тејл оф ас“.

На „фјужн стејџу“ до пола пет ујутру наступио је сјајни Рамбо Амадеус, а у свитање „Хладно пиво“. Регионалне звезде су уз излазак сунца пожелеле добро јутро и жестоко пржиле све до шест часова за растанак.

Сјајно смо се провеле„, каже Наталија Луис (29), студенткиња Лонг Ајленд универзитета за јавно здравље у Бруклину, која је са колегиницама Ванесом Гордон (23) и Дивијом Шам (25) допутовала први пут у Србију.

exit-(1)

 „Виделе смо светске звезде, најпопуларније извођаче и време на фестивалу проводиле плешући. Још је важније да смо биле предивно примљене. Велики број наших вршњака нам је прилазио да се упознамо и заједно фотографишемо. Размениле смо имејл адресе са многима и наставићемо да се дописујемо. Надам се да ћемо догодине доћи поново„.

Ванеса, пореклом са Јамајке, истицала је у први план реге бину на којој су се српска и застава њене земље вијориле увезане у чвор. Дивија, Њујорчанка пореклом из Индије, провела је време посећујући и сликарске атељее на Петроварадинској тврђави и уживала у уметничким призорима.

Посетиоци „Егзита“ су се забављали врхунски, у свом фазону, по неписаним правилима која су из фестивала у фестивал постављали у претходних 15 година.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here