Насловна Друштво Египатска војска једва спречила исламисте да заузму Синајско полуострво

Египатска војска једва спречила исламисте да заузму Синајско полуострво

0
ПОДИЈЕЛИ

Председник Египта Абдел-Фатах ал-Сиси, по први пут за годину дана одевен у војну униформу, рекао је данас да је његова влада спречила покушај екстремистичке Исламске државе да заузму део полуострва Синај и тамо успоставе своју владавину.

Isis-islamska-drzava-dzihadisti

Сиси је рекао да су припадници ИД покушали да прогласе “Исламску државу, по свом концепту, на полуострву Синај” и захвалио војсци јер је “успела да спречи веома велики план”.

– Нико не може Египћанима да наметне нешто што они не желе. Да би стигли до Египћана, морају да прођу поред војске, синова Египта – нагласио је Сиси у обраћању војницима на Синају, пренео је АП.

Египатска влада је у среду покренула кампању ваздушних удара на положаје ИД након жестоког напада џихадиста на Шеик Зувеид, у којем су погинуле десетине људи.

Египатска војска је саопштила да је том приликом погинуло 17 војника и 100 џихадиста, али извори из локалних безбедносних снага и хитне помоћи истичу да је број погинулих војника најмање 70, док се међу џихадистима број жртава мери десетинама.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here