Насловна Друштво ЕЦБ прети: Грчка на ивици катастрофе

ЕЦБ прети: Грчка на ивици катастрофе

1
ПОДИЈЕЛИ

Европска централна банка је упозорила да уколико у недељу не буде постигнут договор са Грчком, неће имати избора и да ће прекинути подршку грчким банкама. Кристијан Нојер, члан управљачког савета Европске централне банке је изјавио да је недеља последња шанса за договор и избегавање “катастрофе” за грчку економију.

ECB

“Грчка економија је на ивици катастрофе. Мора да постоји договор у недељу најкасније. Након тога ће бити прекасно, а последице ће бити погубне”, казао је он за Француски радио.

“Бојим се да ако не буде споразума у недељу, грчка економија ће пропасти и настаће хаос”, додао је.

Значај ове изјаве никако не може бити потцењен јер ЕЦБ је убризгала 89 милијарди евра у грчки финансијски систем претходних месеци како би спречила колапс, али је забрањено кредитирање несолвентних институција. Нојер, гувернер француске централне банке, казао је да је ЕЦБ не може у недоглед да одржава у животу банкарски систем Грчке и прихвата тако велики ризик.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    I vi ste počeli, poput NATO biltena „Vijesti“, da samo prenosite jednostrana saopštenja koja izdaju lihvari iz međunarodne bankarske internacionale! Upravo sam pročitao njihov („Vijesti“) krajnje neobjektivni i pristrasni tekst o Ciprasovom govoru u EP u kojem je 90% teksta posvećeno govoru jednog vladajućeg njemačkog poslanika koji ga je izvrijeđao, ali se prećutkuje da su mu desetine poslanika u tom istom EP aplaudirale i afirmativno govorile o grčkom „NE“! Ako su većina crnogorskih i srbijanskih političara, novinara i analitičara „prodane duše“ jer misle, govore i rade onako kako im se naloži u zvaničnom Vašingtonu, Briselu, Londonu i Berlinu, ima dosta slobodnih ljudi čak i u nabrojenim zemljama, a da ne govorimo o drugim prostorima!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here