Насловна Насловна Џомић: Из Кривокапића проговорили мржња и нетолеранција

Џомић: Из Кривокапића проговорили мржња и нетолеранција

6
ПОДИЈЕЛИ

Velibor Dzomoc 07

Протојереј ставрофор Велибор Џомић, којем је по налогу Министарства унутрашњих послова забрањен улазак у Црну Гору, казао је да има информацију да је и даље на снази усмена наредба којом му се не дозвољава улазак у Црну Гору и поред двије судске одлуке које је добио у своју корист.

Ја сам спреман да извршавам судске одлуке и остварим своја права, али је очигледно да министар Рашко Коњевић не дозвољава поштовање правног поретка Црне Горе. Поднио сам кривичне пријаве и очекујем хитну реакцију тужилаштва„, казао је он.

Џомићев случај јуче је опет покренут у парламенту након што је предсједник Скупштине Ранко Кривокапић казао је сваком ко ради против интерес Црне Горе треба показати врата, укључујући и Џомића.

Реагујући на овакве изјаве, Џомић је у разговору за „Дневне новине“ казао да то није први пут да Кривокапић злоупотребљава позицију и да без икаквих аргумената лијепи људима етикете.

То само показује да је ријеч о особи која има мањак васпитања, а недопустиви вишак мржње и нетолеранције. Он је тај који ради против Црне Горе и то је вријеме већ показало. Интересантна је његова побуда да нови ангажман потражи као вратар, ако га и то буде запало. Он мора да зна да врата имају и улаз и излаз. За Црну Гору би мања штета била да он стварно постане вратар“ казао је Џомић.

ranko krivokapic_miras dedeic

Са друге стране, премијер Мило Ђукановић, одговарајући на питање посланика ДФ Предрага Булатовића како је могуће да одлука суда не буде испоштована, казао је да се одлуке Управног суда апсолутно морају поштовати, чиме је створена контрадикторна ситуација на релацији Ђукановић-Кривокапић.

Коментаришући овакве наводе, Џомић истиче да је сагласан са Ђукановићем да су одлуке судова обавезујуће.

Али се поставља питање оних који те одлуке не поштују, а налазе се на одговорним функцијама. У овом случају мислим на Рашка Коњевића и Министарство унутрашњих послова. Да ли треба покренути поступак утврђивања тих чињеница? Мислим да треба, како би се извршиле судске одлуке„, истиче Џомић.

Црногорски посланици јуче су били сагласни око тога да ће предсједник Скупштине Ранко Кривокапић морати доказима да поткријепи тврдње да је Џомић радио против интереса државе.

crnogorki parlament

Посланик ДПС и члан Одбора за безбједност Радивоје Никчевић казао је да је питање Џомића покретано више пута и да ће на наредној сједници Одбора тражити детаљне информације о овом случају.

„На сједници смо расправљали о томе зашто Џомић није добио држављанство, али о свим осталим детаљима ћемо се информисати на наредној сједници Одбора за безбједност“, казао је Никчевић.

Иста очекивања има и члан Одбора из БС Суљо Мустафић, који напомиње да ће на сљедећој сједници повести расправу о ономе што је рекао Кривокапић.

Као и власт, и представници опозиције имају исту поруку за Кривокапића. Инсистирају на томе да све доказе које има против Џомића, Кривокапић прослиједи надлежним органима.

Snezana_Jonica

Посланица СНП Снежана Јоница сматра да Кривокапићевим изјавам треба да се позабави и Врховни државни тужилац уколико се испостави да он има доказе да је извршено неко кривично дјело.

У том случају значи да је Кривокапић био саучесник јер је прикривао доказе о кривичном дјелу„, казала је Јоница.

Она сматра да у супротном, он мора да сноси политичку и другу одговорност.

DarkoPajovic

Лидер Позитивне Црне Горе Дарко Пајовић не вјерује у то да ће Кривокапић урадити ишта кад је у питању овај случај јер, како каже, слично је било и кад је у питању КАП.

Позитивна је позвала Кривокапића и у случају јавног изношења чињеница да смо имали нелегални одлив од 800 милиона у случају КАП-а да јавно саопшти који су то подаци како би се сличај процесуирао. До данас по том питању није урађено ништа„, казао је Пајовић, истичући да очекује да и сада буде исти случај.

“Свако ко има доказе да неко ради против интереса државе, дужан је да изнесе све такве податке, јер је интерес грађана да то знају“, закључио је Пајовић.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ha ha ha sta rade ovi iz crkve opet pominju konjevica i krivog a oni se ne pitaju kao pijan sa gacama sve se pita gospodo iz crkve djukanovic i on je sve kriv ali vi ne smijete da ga pomenete jer saradjujete sa njim.

  • 0
   0

   Трмање пожмирепу дукљански, не нападај СПЦ! Не да ћемо да сарађујемо с Милом него има да се молимо за њега, као што је Светолик рекао.

 2. 0
  0

  Sekula moze neko biti bilo sta ali takva rehmetli olos kao ti i taj autobus sledbenika to nema imena to se kod nas srba zove nepomenici.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here