Насловна Друштво Џихад на Косову и Метохији спреман за напад на Србе

Џихад на Косову и Метохији спреман за напад на Србе

2
ПОДИЈЕЛИ

alkaidaШесточлана терористичка група Ал каиде на Косову и Метохији ухапшена је захваљујући притиску страних обавештајних служби. То се сигурно не би догодило да двојица исламских екстремиста нијесу исхитрено напала двојицу држављана САД, који су били на „специјалном задатку“ у Приштини. Да тог инцидента није било, ова терористичка ћелија, наставила би да дјелује као и десетине других на Косову и Метохији. Оне овдје постоје од 1995. године и директно су под патронатом некадашњих команданата терористичке ОВК, а садашњих лидера албанских политичких партија и државних функционера „Републике Косово“, сазнају ,,Новости“.

Без обзира на то што је ова ћелија Ал каиде имала опаке планове: да изводи терористичке нападе на вјерској основи (рат против Срба) и да диже у ваздух бране неких од акумулационих језера на Косову и Метохији, као и бројне друге нападе на ,,невјернике“, њен случај није преузео специјални тужилац, него је све завршило у основном тужилаштву Приштине, чији је тужилац шесторици ухапшених одредио притвор до 30 дана због сумње „да су повезани са Ал каидом“ и да су „припремали терористичке нападе“.

Да је Ал каида присутна на Космету, говори и податак да се, после хапшења шесточлане гњиланско-приштинске групе, огласила тајна терористичка организација „Џихад Косова“, и саопштила да се као „свети ратници“ боре против „вјечитог непријатеља“ на Космету и да ће, уколико косовске власти одмах не ослободе шесторицу ухапшених, „уследити ужасни напади“.

 • Ми имамо мушкарце који више желе смрт него ви живот овог света! То је Алахова војска, која ће победити све невернике и издајнике – пише у поруци „Џихада Косова“, који отворено признаје да је директно повезан са терористичком организацијом Ал Нусра, огранком мреже Ал каиде у Сирији.

Евентуалним оштећењима на бранама акумулација „Газиводе“ и „Грачаница“, као и на малој брани код Гњилана, страдао би велики број српског, али и албанског живља, у котлинама испод њих. Евентуално оштећење на брани „Батлаве“ поплавило би читав лапски крај, гдје тренутно има мало Срба. Стручњаци за употребу експлозива процењују да би за евентуалне диверзије на овим бранама било потребно моного више експлозива него што је пронађено код терориста у Приштини, али да је и са мањим количинама могуће изазвати одређена мања оштећења која би представљала опасност.

До хапшења је дошло након вишемјесечног праћења активности ове групе, а оно је почело оног тренутка када се из Сирије, где се борио на страни исламиста, у Приштину вратио Генц Сељими, чији је ратни надимак Ебу Хафс ал Албани. Он се у Сирији заклео да ће следити пут Ал каиде на Балкану.

Истрага за сада не саопштава детаље и оно шта су били непосредни циљеви напада ове терористичке групе, код које је пронађено много експлозива и то припремљеног за дизање у ваздух великих мета. Тај експлозив већ је био повезан са мобилним телефонима и могао је бити активиран из било ког дијела Коцмета. Такође, ова група је била наоружана снајперима, аутоматским и полуаутоматским пушкама, великом количином муниције, пиштољима, бомбама…

За разлику од ове терористичке ћелије Ал каиде на Косову, којој се журило са извођењем акција, јер су њени чланови били још „врући“ од борби у Сирији, велики број ћелија Ал каиде на Космету има задатак да „мирују“ и да чекају наређења – када, гдје и које циљеве на Балкану и у Европи треба да нападну. Та такозвана „бела Ал каида“, која је најпре регрутована у Албанији, па затим на Косову и у Босни, има специјалне задатке.

Упозорење на опасност од њеног дјеловања, стигло је крајем октобра ове године из Америке, када је преко утицајних медија саопштено „да се тренутно у Сирији бори више од 1.000 Европљана, а међу њима најмање 150 Албанаца са Косова“. Њихов аларм упалио је један млади Албанац са Косова, који је из сиријског града Азиз, поручио својој браћи на Косову:

 • Најважнија ствар у животу је џихад. Зато вас позивам у свети рат!

Убрзо је уследио повратак неколико Албанаца из Сирије, који су одмах постали предмет пратње свих обавештајних служби на Косову, па се тако дошло и до ове коју је предводио Ал Албани.

Деловању Ал каиде на Косову претходио је састанак председника Албаније Салија Берише 1995. године у Тирани са Бин Ладеном. На том састанку формирана је ћелија Ал каиде за Косово. Том састанку присуствовали су Хашим Тачи и Рамуш Харадинај, а за руководиоца Ал каиде на Балкану изабран је Башким Газидеда. Касније, током 1998. и почетком 1999. године на простору Косова на страни ОВК ратовао је Мухамед ал Завахири, који је предводио елитну муџахединску јединицу „Абу Бекир Сидик“ у Дреници, која је починила велика зверства над цивилима.

Исламска заједница Косова у сриједу је позвала младе Албанце који се боре у Сирији да престану са тим и врате се кући. – Ваше учествовање у рату у Сирији нема никакве везе са религијским принципима. Оно само продужава опстанак владе председника Башара ал Асада и патњу сиријског народа – пише у саопштењу. До сада је 12 Албанаца погинуло у борбама у тој земљи.

И садашње ћелије Ал каиде на Косову, како сазнајемо, имају исте циљеве – да нападају и руше оне објекте који би нанели највише штете српском цивилном становништву, да изводе бомбашке нападе на Србе повратнике, да руше српске вјерске објекте, да нападају виђеније Србе и да подстичу исељавање преосталог српског становништва са Косова. Стручњаци за безбједност упозоравају да „бела Ал каида“ на Косову може своје дјеловање да „прелије“ и на остале дјелове Србије, али и широм Европе.

По рецепту из земаља у којима су ратовали, терористи Ал каиде на Косову имају задатак да изводе: снајперска дејства, подметање бомби и експлозивних направа, отмице људи, појединачна и масовна убиства цивила, нападе на станице полиције и граничне јединице војске, опсаду насеља и ширење страха и панике.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Kosovo je bure baruta,medjutim nekao mi nije ovo logicno,evo zasto,Al kaida jeste pod kontrolom Amerike i nista se bez nje ne radi,postoji mogucnost da se pojedini izdvoje i da rade na svoju ruku,ali samo po sebi je tesko zakljuciti sta pojedinac ima u svojim namjerema,narvno ukoliko to drzi u tajnosti.
  Mozad su se borci Vahabija uvukli u Alkaidu u tom slucaju bi ovo bilo u potpunsti sa desavanjima na terenu.

 2. 0
  0

  Kosovo je bure baruta,medjutim nekao mi nije ovo logicno,evo zasto,Al kaida jeste pod kontrolom Amerike i nista se bez nje ne radi,postoji mogucnost da se pojedini izdvoje i da rade na svoju ruku,ali samo po sebi je tesko zakljuciti sta pojedinac ima u svojim namjerema,narvno ukoliko to drzi u tajnosti.
  Mozad su se borci Vahabija uvukli u Alkaidu u tom slucaju bi ovo bilo u potpunsti sa desavanjima na terenu.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here