Насловна Политика DWN: Европској Унији је боље са Евроазијским савезом, него са САД

DWN: Европској Унији је боље са Евроазијским савезом, него са САД

0
ПОДИЈЕЛИ

ЕУ може да извуче више користи од зближавања са Евроазијским савезом, него од Трансатлантског трговинског и инвестиционог партнерства са САД, пише немачко издање Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

evroazijskisavez-tripredsednika-kremlinru

Коментаришући речи сталног представника РФ у ЕУ Владимира Чижова, који је изјавио за EUObserver да ЕУ уместо преговора са САД о формирању Трансалтантског трговинског и инвестиционог партнерства треба да размисли о зближавању са Евроазијским економским савезом, немачко издање назвало је његов предлог интересантним.

Deutsche Wirtschafts Nachrichten подсећа да ЕУ страда од санкција против Русије и од руских узвратних мера много јаче него САД, РФ је за ЕУ не само привлачно тржиште — извоз у ову земљу катализатор је економског напретка у Европи.

Поред тога споразум о слободној трговини са Евроазијским савезом могао би да доведе до отварања великог броја радних места у Западној Европи због јачања локалних концерна. При томе, Трансатлантско трговинско и инвестиционо партнерство ЕУ и САД прети губитком скоро 600 хиљада радних места у Европи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here