Насловна Политика Двоструки аршини Беча: НАТО није добар за Аустрију, али јесте за Црну...

Двоструки аршини Беча: НАТО није добар за Аустрију, али јесте за Црну Гору

0
ПОДИЈЕЛИ

Данас се ствари дешавају јако брзо, прије неколико мјесеци нико не би ни повјеровао да ће Уједињено Краљевство изаћи из ЕУ. Тако да се регион мора фокусирати на онај пут који доноси стабилизацију. Мислим да је пут стабилизације региона – пут ка Алијанси, казао је Побједи министар одбране и спорта Аустрије Ханс Петер Доскозил.

Истиче да се концепт неутралности у Аустрији не преиспитује, али да ова земља учествује у заједничкој одбрамбеној политици Европске Уније.

Из бројних разлога неутралност је послала историјска тековина Аустрије. Та неутралност је израсла из историјске нужности. Ми тренутно у Аустрији не водимо дискусију о неутралности, али учествујемо у заједничкој европској безбједносној политици„, поручио је он.

Он  сматра да је улазак у НАТО прави пут за Црна Гора.

„Чврсто сам убијеђен да се за регион морају тражити путеви који обезбјеђују стабилизацију. Данас се ствари дешавају јако брзо, прије неколико мјесеци нико не би ни повјеровао да ће Уједињено Краљевство изаћи из ЕУ. Тако да се регион мора фокусирати на онај пут који доноси стабилизацију. Мислим да је пут стабилизације региона, пут ка Алијанси“, оцијенио је Доскозил.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here