Насловна Друштво Двије седмице паклених врућина

Двије седмице паклених врућина

0
ПОДИЈЕЛИ

Топли талас из Сахаре, који се шири Европом, неће заобићи ни Црну Гору. Под његовим утицајем, казао је Дневним новинама метеоролог Душан Павићевић, од сриједе у Зетско-бјелопавлићкој равници очекују нас температуре и до 40 степени.

velike-vrucine

Под утицајем топлог таласа из Сахаре наредних 10 до 15 дана у Црној Гори биће суво, сунчано и топло, а жива у термометру ће се до краја наредне седмице, казао је ДН метеоролог Душан Павићевић, попети и до 40 степени.

Од данас па до сриједе температура у Подгорици ће бити од 35 до 37 степени, а од сриједе, па до краја наредне седмице ће се приближити 40 подиоку Целзијусове скале„, казао је Павићевић и додао да ће, као што је и најављивано, овогодишњи јул бити топлији од просјека.

Иако је за јул уобичајено да температура буде више од 30 степени неће то бити, бар за сада, истиче Павићевић, на нивоу јула из 2007. и 2012. године када је просјечна максимална температура била преко 37 степени.

Просјечна максимална дневна температура у Подгорици у јулу је 32 степена, а ове године од првог па до 15. јула сваког дана имаћемо температуре око и изнад 35 степени што је осјетно изнад тог просјека„, објаснио је он.

Ноћне температуре ће, како је казао, бити нешто више, јер док има благог сјеверног вјетра оне не могу превише падати.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here