Насловна Политика Двери: Зашто је Угљанин још увек на слободи?!

Двери: Зашто је Угљанин још увек на слободи?!

0
ПОДИЈЕЛИ

Изјава „Ми као мали народ национално свестан, политички зрео и добро организован хоћемо да тражимо начин како да решимо статус Санџака и Бошњака“, је довољан доказ да Сулејман Угљанин отворено ради на разбијању државе и да је његово деловање противуставно, јер да није тако он би као председник савета једне националне мањине тражио решење статуса свог народа а не дела територије Републике Србије – саопштено је из ОО Српског покрета Двери.

Они истичу да, додуше, ни за решавањем статуса Бошњака у Србији нема никакве потребе јер они имају сва права као и већински народ и то права већа него било која национална мањина било гдје у свијету.

Наглашавају питање – како предсједник једног таквог органа смије да отворено ради на отцјепљењу дијела територије државе Србије а да не буде процесуиран?

Наставак саопштења Двери преносимо у цјелости.

Такође, постављамо питање властима да ли савети националних мањина имају мандат да се баве територијалним интегритетом Републике Србије и зашто Угљанин још није ухапшен? Угљанин је изгледа заборавио да се само пре 20-ак дана повукао са места председника своје партије па мисли да сепаратистичко деловање може да настави кроз вођење националног савета. Подршка Угљанину из БНВ најбоље показује да оно 1993. године и није формирано да се бави питањима свог народа него питањима територијалног разграничења делова СФРЈ.

Више пута смо понудили решење за овај проблем и понављамо га: Под хитно БНВ прогласити забрањеном организацијом и одмах расписати изборе за Национални савет Бошњака као што га имају остале националне мањине. У случају да Сулејман Угљанин настави да као политичар ради на разбијању тероторијалне целовитости Републике Србије одмах га привести познанију права.

Док се у Србији ЦМЦ-ом сакупља новац за болесну децу и државни буџет пуни тешком муком, у исто време о трошку грађана Србије финансира се сепаратизам против сопствене земље.

Јако је индикативно да један Вучићев коалициони партнер, Муамер Зукорлић, пружа подршку Угљаниновом сецесионизму, а да у исто време други Вучићев коалициони партнер, Расим Љајић, предлаже признавање независног Космета све до столице у УН а да притом Вучић и СНС громогласно ћуте.

Садашњу шизофрену ситуацију у Србији можда најбоље одсликава питање г. Конузина: ‘Има ли овде Срба?’“.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here