Насловна Друштво Двери: Влада Србије наставља да ради против интереса Срба са КиМ

Двери: Влада Србије наставља да ради против интереса Срба са КиМ

0
ПОДИЈЕЛИ

Српски покрет Двери тражi хитно враћање преговора о статусу Косова и Метохије из Брисела и ЕУ под ингеренцију Уједињених нација и у оквирима Резолуције 1244 УН, гдје, како наводе, за разлику од Брисела, „имамо савезнике у одбрани српских националних и економских интереса“.

Њихово саопштење преносимо у цјелости:

На јучерашњој затвореној седници Одбора за Косово и Метохију Народне скупштине, народни посланик Зоран Радојичић, затражио је да Одбор предузме конкретне мере у спречавању даљег губљења надлежности Републике Србије у корист тзв. Косова зарад испуњавања уцена из Брисела.

Зоран Радојичић је на седници Одбора указао на потребу да се хитно одржи ванредна седница Народне скупштине на тему актуелне ситуације на Косову и Метохији.

Такође, затражио је да од Председника Владе Србије добије одговоре у чијем интересу ради његов градоначелник Грачанице Владета Костић, који је у Грачаници српске кадрове почео да замењује албанским, па је за свог шефа кабинета поставио Фатмира Шехолија, за директора катастра поставио је Албанку, за командира полиције поставио Албанца, за директора јавних служби поставио Албанца, што улива додатну забринутост и несигурност код грађана српске националности.

Затражио је и jавно слушање на иницијативу Одбора, а на тему актуелне ситуације на КиМ. Двери сматрају да на основу извештаја Канцеларије за КиМ Владе Србије, чланови Одбора немају увид у реалну ситуацију у којој живи наш народ и са каквим се све проблемима у свакодневном животу суочава. На Јавно слушање би, поред представника институција, биле позване и организације и појединци са Косова и Метохије, како би чланови Одбора и шира јавност сазнали какви су реални проблеми и очекивања народа који живи на КиМ.

Радојичић је изразио забринутост и затражио да се утврди чињеница да ли се на територији општине Грачаница месечно реализује око 150 купопродајних уговора којима Срби своју имовину продају Албанцима. Када на КиМ имамо неколико десетина хиљада судских предмета у вези са уништеном и отетом имовином Срба по којима нико не поступа, сумњамо да је задатак Шиптара на месту директора катастра да максимално поради на даљем отуђењу имовине Срба и да утиче на измену података, како потражиоци своје имовине српске националности не би добијали неопходна и прецизна документа за добијање спорова.

Информативна служба Двери добила је и информације да су се представници Српске листе међусобно оптуживали ко је узео више пара за Тачијев избор за председника тзв. Косова! Питамо Вучића да обавести јавност ко је узимао новац, ко је трговао српским интересима и да ли су и Вучић и Вулин учестовали у томе?

Двери питају и шта раде представници Српске листе које контролишу Вучић и Вулин, и у чијем интересу раде? Досадашња Вучићева политика је само омогућила даље заокруживање државности лажне државе Косово. Све што је радио било је у интересу Приштине, а против интереса српског народа, Бриселским споразумом је прихватио законодавне и институционалне оквире лажне државе, а наставља са укидањем српских институција.

Вучићу, наведи само једну једину ствар коју си за пет година власти урадио у интересу Срба на КиМ, а не у интересу Брисела и Шиптара!

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here