Насловна Политика Двери: У Србији не постоји Санџак већ Рашка област

Двери: У Србији не постоји Санџак већ Рашка област

2
ПОДИЈЕЛИ

Српски покрет Двери сматра да треба бити опрезан у вези са ставовима према посети председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана Србији. Поздрављамо развој дипломатских и привредних односа између две државе, али смо и неповерљиви према неоосманским претензијама Турске на Балкану, истиче се у саопштењу Двери.

Србија мора да обрати пажњу на амбиције Турске да поврати свој утицај на некадашње просторе Османске империје, наводи се у саопштењу и додаје да је тачно оно што је рекао турски председник да су Срби и Турци на овим просторима заједно живели кроз историју, али напоменом Двери да су Срби били окупирани, а Турци окупатори. Не бисмо желели да се то икада више понови ни у политичком ни у привредном ни у културном смислу, тврде Двери.

„Овим поводом скрећемо пажњу високом госту да у Србији не постоји никакав Санџак, јер је то историјски назив за територијалну организацију унутар турске царевине као окупатора на овим просторима, али не и за територијални део Србије. У питању је Рашки управни округ или Рашка област, како је дефинисано законом.“

Сматрамо да гост треба да поштује државу у коју долази и која га гостољубиво дочекује, расположена за билатералну сарадњу на равноправним основама, закључује се на крају саопштења Српског покрета Двери.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    U Srbiju je došla veoma brojna turska privredna delegacija jer žele da tu otvaraju svoje proizvodne pogone. U Turskoj je radna snaga postala veoma skupa. Najmanja plata za radnike bez ikakve kvalifikacije je 500 US$ (oko 450 eura), plus osiguranje, plus dva obroka na dan, dok je kvalifikovana radna snaga plaćena oko 1000 US$. U Srbiji inžinjere ne moraju plaćati više od 450 eura, a radnici u fabrikama dobijaju 250-300 eura. Uz to, iz Srbije imaju slobodan izvoz u EU i Rusiju.
    Eto gdje je četnička uprava dovela srpski narod u poslednjih 20 godina. I još ima budala kojima prodaju priče o Sandžaku i Raškoj. Za Srbiju je i Albanija postala velesila, a ne Turska. Jadna vam majka.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here