Насловна Друштво Двери: У овој години седам милиона евра Албанији за парадајз

Двери: У овој години седам милиона евра Албанији за парадајз

0
ПОДИЈЕЛИ

Кључан податак о увозу из Албаније јесте да Србија из Албаније највише увози парадајз, чак 31,7% одсто укупног увоза, налази се у саопштењу Српског покрета Двери.

Следе краставци, паприка, купус, лубенице. Недомаћинско вођење државе огледа се не само у овом летимичном прегледу, већ у апсолутно свим сферама и кристално је јасно коме је у Србији стало до њеног опоравака, а коме једино и безусловно само до власти.

Народни посланик Марија Јањушевић обратила се Министарству трговине, туризма и телекомуникација са питањем шта, колико и ко увози из Албаније у Србију у текућој години.

Министар је испунио своју законску обавезу и доставио информације о трговинској размени са Албанијом, али не и податак ко је у Србију током ове године увезао парадајз у вредности око седам милиона евра, позивајући се на Закон о званичној статистици. Србија више извози у Албанију, него што из ње увози, али исто се може рећи и за ЕУ, од које евидентно Србија има више штете него користи.

Гласно ћутећи о језивим јубилејима Олује, Пребиловаца и других српских стратишта на територији Хрватске, премијер Ана Брнабић је поводом актуелних дешавањау Хрватској изразила наду да ће Србија добити заштиту Брисела.

Грађани Србије ће врло брзо и на практичном примјеру моћи да се увјере у однос ЕУ према Србији. Како Ана Брнабић сматра, ЕУ ће своју чланицу Хрвтску натјерати да смањи таксе на увоз одређене робе из Србије.

Изостају реакције Привредне коморе Србије и надлежних министарстава, а иницијативе за увођење прелевмана, спречавање дампинга и сличних мјера нико не смије ни да спомене.

Важна је послушност ММФ-у, Свјетској банци и бриселској администрацији. Српски пољопривредници трпе уцјене и често су принуђени да уништавају и бацају квалитетан парадајз, док га мешетари истовремено увозе из Албаније. О понуди пасуља из Киргистана, кинеског белог лука и холандском кромпиру и да не говоримо.

 

Прави државник би, ако већ има неодољиве потребе за унутрашњим дијалозима, водио дијалог о царинским стопама на увоз робе коју Србија производи у изобиљу, по угледу на суседе и континуирано искуство са Хрватском.

Само онај ко обезбиједи пласман домаће робе и заговара подршку расту домаће привреде, сачува ПКБ и плодне оранице у домаћем власништву, уозбиљи функционисање робних резерви, односно интерес домаћег произвођача стави на прво место, има право да газдује у Србији, налази се у саопштењу  Српког покрета Двери

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here