Насловна Политика Двери у Одбору за људска права: Залагаћемо се за права Срба

Двери у Одбору за људска права: Залагаћемо се за права Срба

0
ПОДИЈЕЛИ

Задатак Двери у Скупштини Србије је да заштити основна људска права од насртаја тоталитарних идеологија и тоталитаризма. Права родитеља да васпитавају своју децу у складу са својим моралним уверењима и традицијом, као и право на слободу вероисповести треба да чувамо и унапређујемо поштујући пре свега Устав Републике Србије и Универзалну декларацију о људским правима и Конвенцију о правима детета УН и владавину права, саопштили су данас из Српског покрета Двери. Они су нагласили да смо данас сведоци систематске елиминације основних људских права и да ће се борити за права свих грађана Србије као и Срба у свим деловима света.

Остатак саопштења Двери преносимо у целости:

Познато је да се Двери залажу за породични модел друштва, и да породицу сматрамо најзначајнијом и основном ћелијом друштва. Највећу пажњу посветићемо управо остваривању и унапређењу права породица у Србији.

Оквир у коме ћемо деловати су Устав Републике Србије и Универзална декларација о људским правима УН. На питање да ли ће се Двери залагати и за права ЛГБТ заједнице одговарамо да грађани Србије који припадају ЛГБТ заједници, а не мањини, имају загарантована иста права и обавезе као сви други грађани Србије, и Двери ће та фундаментална права свакако бранити. Оно на чему инсистирамо су једнака права за све, а не посебна права за ЛГБТ заједницу.

Сексуална права, на које се неки позивају, не постоје ни у Уставу ни у законима републике Србије, нити у било ком међународном правно обавезујућем или необавезујућем документу. Противимо се активностима „професионалних бораца за људска права“ који злоупотребљавају медијски простор, демократичност Устава и високу свест о солидарности и емпатији, својственој грађанима Србије, упркос социјалним и економским проблемима који их притискају.

Сведоци смо систематске елиминације основних људских права широм света за рачун тзв. „нових“ људских права. Питамо шта је са правом на живот, правом детета на здраво и срећно одрастање, правом жена да ускладе мајчинство и радни однос, са заштитом жена од насиља, са правом на лечење од канцерогених болести које су последица НАТО бомбардовања?

Да ли је право на ратну одштету људско право? Шта је са правом на достојанствен живот, прихватљив животни стандард, релевантно информисање, културне догађаје?

Недопуство је да у 21.веку некоме ко је остао без посла због пљачкашких приватизација буде искључена вода, струја или грејање или да буде са целом породицом избачен на улицу зато што није платио рату кредита. То су основна људска права која се непрестано крше у Србији!

marija janjušević

Шта је са правом породице на заштиту државе и друштва? Шта је са правом на здравствену заштиту када и најтежи болесници чекају по неколико месеци, па чак и година, на лекарске прегледе и болничко лечење? Шта је са вршњачким насиљем које поприма размере епидемије по основним и средњим школама широм Србије, док су родитељи и просветни радници немоћни да системски решавају ове проблеме?

Поставља се питање како ће Одбор за људска и мањинска права дати препоруку за распоред буџетских средстава, на шта ће се трошити новац грађана Србије и по којим приоритетима ако се сви слажемо да је борба против беле куге највећи проблем наше државе?

Новине које доноси предлог новог Грађанског законика у смислу легализације еутаназије и сурогат материнства су у директној супротности са основним људским правима и Двери ће се томе оштро противити.

Задатак Двери у Скупштини Србије је да заштити основна људска права од насртаја тоталитарних идеологија и тоталитаризма. Права родитеља да васпитавају своју децу у складу са својим моралним уверењима и традицијом, као и право на слободу вероисповести треба да чувамо и унапређујемо поштујући пре свега Устав Републике Србије и Универзалну декларацију о људским правима и Конвенцију о правима детета УН и владавину права.

„Моји лични приоритети су поштовање права малолетних особа и борба за њихов бољи живот, помоћ женама да сачувају радна места када рађају децу, да трајно и системски буду заштићене од сваке врсте насиља. Да уз материнство могу да се баве и својом каријером и развијају своје таленте, уколико то желе. Да у већој мери буду заступљене на местима одлучивања на послу и у државним институцијама. Подржаћу и све иницијативе за помоћ оболелима од канцерогених болести“, додаје Марија Јањушевић, народни посланик и члан Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова испред посланичке групе Српског покрета Двери.

„Заједнице националних мањина у Србији ће у Дверима увек наћи подршку и разумевање. Национални идентитет и српска традиција су неодвојиви део политике Двери. Сматрамо да само онај ко воли и поштује своје и понаша се домаћински према свом наслеђу може поштовати и чувати и националне вредности и потребе других“, закључила је Марија Јањушевић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here