Насловна Политика Двери свеће за помен страдалим Србима, Шешељ пред парламентом

Двери свеће за помен страдалим Србима, Шешељ пред парламентом

0
ПОДИЈЕЛИ

Представници Покрета Двери запалили су данас у Цркви светог Марка у Београду свеће за помен свим страдалим Србима, а испред Скупштине Србије дошао је председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ.

vojislav seselj

Како јављају репортери Тањуга, Шешељ је дошао испред зграде парламента, где је окружен полицајцима, док је око тридесетак присталица радикала и Српског сабора Заветници окупљено мало даље.

Они носе транспаренте на којима пише „Доста лажи – Поточари“ и мајице са обележјима Српске радикалне странке.

У близини зграда Председништва и Скупштине Србије, као и у Пионирском парку, присутне су појачане полицијске снаге и Жандармерија.

Иначе, полиција је јуче забранила све скупове који су били планирани за данас, на годишњицу Сребренице, пошто су десничарске организације и невладине организације планирале окупљања на истом месту, испред парламетна.

У Цркви светог Марка, присталице Двери запалиле су свеће за све страдале Србе у сребреничко-подрињском крају од 1992. до 1995. године, али и Србе страдале током Првог и Другог светског рата.

Они су желели да прошетају до Скупштине Србије како би се поклонили такозваном „српском зиду плача„, али пошто им након разговора са полицијом то није дозвољено, разишли су се.

Они су носили транспаренте на којима пише „ЕУ резолуције су резултат проституције„.

seselj skupstina

Председник Двери Бошко Обрадовић рекао је новинарима да српски народ није освајачки, геноцидан и злочиначки већ да је управо он три пута преживео геноцид у 20. веку.

Срамота је такав народ етикетирати као геноцидан„, рекао је Обрадовић, који је навео да је од 1992. до 1995. године у сребреничко-подрињском крају убијено 3.260 Срба, међу којима много жена и деце, а од стране муслиманских снага предвођених Насером Орићем.

Обрадовић сматра и да су српске жртве данас занемарене и да се негирају.

Он је оценио и да је одлазак у Поточаре званичника Србије „директно учествовање против свог народа“.

Говорећи о Републици Српској, он је рекао да је један од циљева и да се њој припише етикета геноцидности, како би била укинута.

Према његовим речима, Република Српска је највећа српска национална победа у последњих сто година и Београд не сме да је се одрекне, као што се, како тврди, одрекао Косова и Метохије.

Представници Двери ће, како је најавио, сутра отићи у српску цркву у Сребреници и обићи српска војничка гробља у сребреничко-подрињском крају.

ispred-skupstine

Обрадовић тврди да је њему и другим представницима Двери синоћ забрањен излаз из Србије кад су кренули на промоцију књиге у Скелане у Републици Српској.

Он је истакао да српски народ није народ који клечи, пузи и лежи испред Скупштине Србије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here