Насловна Политика Двери и Стаматовић договорили сарадњу

Двери и Стаматовић договорили сарадњу

1
ПОДИЈЕЛИ

Здрава Србија Милана Стаматовића и Двери су договориле сарадњу у будућем периоду, а најављено је и потписивање споразума о заједничком деловању, рекла је за Глас западне Србије чланица Иницијативног одбора Здраве Србије, Бојана Божанић.

Према њеним речима, декларација о заједничком деловању, у овом тренутку није коалиција, већ представља „мало груписање странака у наредном периоду које нису кокетирале са Српском напредном странком“.

„Здрава Србија и Двери су договориле споразум о сарадњи у наредним месецима на политичкој сцени Србије, а биће потписана једна декларација о заједничком деловању странака које су се препознале у смислу да неће сарађивати и до сада нису са СНС, што је у будућем периоду важно да наши грађани знају у ком правцу ћемо деловати“, закључила је Божанић.

Глас западне Србије преноси да би декларација требало да буде потписана у понедељак у Београду.

Обрадовић: Немогућа коалиција са Јанковићем

Председник Двери Бошко Обрадовић рекао је да Двери не могу са Покретом слободних грађана да улазе у предизборне коалиције, али да то не значи да не могу сарађивати у борби против режима Александра Вучића.

Он је у писаној изјавио медијима навео да се слаже са председником ПСГ Сашом Јанковићем да имају различит систем вредности и различите политике и додао да је политика ПСГ и Демократске странке ближа Српској напредној странци (СНС) него Дверима.

„Ми заиста имамо различит систем вредности и не можемо правити предизборне коалиције. То не значи да не можемо водити нормалан дијалог и сарађивати у борби против режима, али јасно говори да имамо различите политике и да је политика ПСГ и ДС тренутно ближа СНС него Дверима“, написао је Обрадовић.

Он је казао да је паушална и погрешна оцена Јанковића да Двери не поштују људска права и да је то једна од вредносних разлика и додао да се Двери из све снаге залажу за поштовање људских права, нарочито за уставна права већине над терором мањине.

Додао је да поштује опозициону борбу Јанковића и да имају исти циљ – смену Александра Вучића и његовог погубног режима са власти.

„Шутановац већи Вучић од Вучића“

За Двери је позитивно дистанцирање од председника Демократске странке Драгана Шутановца за кога већ дуже време јавно тврди да све ради у договору са Вучићем и Западом који им је „обојици дао задатак да покрену промену Устава и избаце преамбулу о КиМ у саставу Србије као ‘застарелу и јер не одговара реалности’, како се то Шутановац изразио“.

Према његовој оцени, Шутановац је ту спреман да буде „већи Вучић од Вучића“ и да се „понуди“ Западу као онај ко ће зарад доласка на власт дати више него и сам Вучић, као што су то Николић и Вучић својевремно урадили у односу на Тадића.

„У борби против СНС не треба нам повратак на време власти ДС“, написао је Обрадовић.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Обрадовић је нови Вук Драшковић, искомплексирани провинцијалац који не преза ни од чега у својој похлепи.
    Рећи “да се слаже са председником ПСГ Сашом Јанковићем…. “ може само тотално неморална особа, којој је до српства колико до лањског снијега, управо као Драшковићу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here