Насловна Поглед Двери: Србија са Европом нација, а не са Бриселским централним комитетом

Двери: Србија са Европом нација, а не са Бриселским централним комитетом

0
ПОДИЈЕЛИ

Србија је земља парадокса. Само у Србији, опозиција позива владајућу већину да формира Владу.

Чудно је да Влада Србије није формирана већ више од два месеца, а реално постоје сви услови за то.

Међутим, забрињавајуће је, да мандатар, чија је странка на изборима освојила више од 50% посланичких мандата, нема снагу и кредибилитет да формира Владу, а може то без учешћа било које друге партије у Србији. Шта се онда чека и колико му треба времена за писање програма Владе и да ли програм уопште постоји?

Свима је сада јасно да Српска напредна странка није победник на изборима, како је желела да прикаже јавности. Свесна је да има доста посланика мање него у прошлом сазиву и оправдано се питамо да ли је мандатар имао програм пре избора или је на изборе изашао без програма, када већ овако дуго не може да формира Владу?

Шта се чека и зашто више месеци траје агонија формирања нове Владе, када је мандатар разговарао са свим посланичким групама и добио предлоге за формирање што квалитетније Владе, а међу њима и предлог Двери у десет тачака за спас Србије.

Дакле, мандатар је добио све, гласове на изборима, већину у Скупштини, председника парламента, сада има и програм који је добио на консултацијама, а и даље не формира Владу.

Ако није спреман да формира Владу или ако је схватио да Србија не жели у ЕУ и да су сви његови еврофанатични снови прошлост, позивамо га да прихвати да је и његова политика прошлост.

Србији је потребна нова, јасна и модерна политика за 21. век са Европом нација, а не са Бриселским централним комитетом. Србији је потребна јасна економска сарадња са свим земљама света које уважавају Србију као равноправног партнера и војно неутралну државу.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here