Насловна Политика Двери са патријархом Иринејом о Космету: Драматичан историјски тренутак

Двери са патријархом Иринејом о Космету: Драматичан историјски тренутак

1
ПОДИЈЕЛИ

Делегација Српског покрета Двери, коју су чинили Бошко Обрадовић, Коста Чавошки, Иван Костић и Срђан Ного, посетила је патријарха Иринеја и упознала га са ставовима Двери по питању Косова и Метохије.

У саопштењу Двери се каже да је ово преломан и драматичан тренутак у нашој новијој историји и да је у питању судбина Косова и Метохије, као стожер духовно-историјског и националног идентитета.

Двери су указале да је „смисао тзв. унутрашњег дијалога о Косову и Метохији да се са свима другима подели одговорност о предаји Косова и Метохије косметским Албанцима, која је већ учињена“, а да су кључне промене Устава те да се Косово и Метохија избаце не само из преамбуле, него и из двеју уставних одредаба.

Двери наводе да се, и по цену неуласка Србије у ЕУ, не сме погоршавати постојећи статус Косова и Метохије, да треба опозвати све досадашње „противуставне споразуме у Бриселу“, по сваку цену задржати примену Резолуције 1244 и надлежност Савета безбедности УН, а задржавање постојећег статуса Косова и Метохије омогућило би „у ближој или даљој будућности, када се битно промене међународне околности, а Србија и привредно и војно ојача, да се Косово и Метохија врате у окриље Србије“.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here