Насловна Политика Двери: Просвета није трошак већ ресурс

Двери: Просвета није трошак већ ресурс

0
ПОДИЈЕЛИ

У августу ове године се на листи технолошких вишкова налазе 4.473 особе запослене у образовању, тако да је број технолошких вишкова дупло већи него у јулу, али ће овај број бити још већи због стручног упутства министарства о формирању одељења, саопштено је данас из Српског покрета Двери.

„По проценама синдиката просветних радника, због тога ће бити око 800 одељења мање него прошле године. На реакције просветних радника и родитеља који сматрају да не треба поново формирати већ формирана одељења, одговорио је министар Шарчевић који је рекао да не морају просветни радници да роне сузе што су прављена лажна одељења и да се лажним одељењима не могу чувати радна места. Али право питање за министра је, да ли се могу сачувати лажним дипломама?,“ истакли су из Двери и додали:

„Да је све мање ученика у основним школама, не треба посебно истицати. А да је један од основних проблема нашег друштва пад наталитета, односно бела куга, Српски покрет Двери истиче свуда и увек, јер се овај проблем прелама кроз све сфере нашег друштва.

Ипак, просветни радници, та ‘аморфна маса’ како их је назвала премијерка Брнабић, и поред нејединства синдиката и немања јединствене стратегије у наступу према ресорном министарству и Влади, чувају своју струку и имају јединствен и заједнички циљ – борбу за очување образовања и његовог квалитета, упркос свим владама и министрима који су овај ресор преузимали. 

Они су подсјетили да је министар Шарчевић рекао да без обзира на све захтеве просветара, прво мора обавити разговоре са ММФ-ом.

„Док Влада на челу са ресорним министарством не схвати да просвета није трошак, него ресурс, никаква реформа не може донети напредак,“ нагласили су из Двери.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here