Насловна Политика Двери: Подржавамо штрајк просветних радника

Двери: Подржавамо штрајк просветних радника

0
ПОДИЈЕЛИ

Недопустиво је да је просечна плата запослених у просвети 17 одсто нижа од републичког просека. Само је то и више него довољан разлог за штрајк просветних радника – казали су из Српског покрета Двери.

„Иако су два репрезентативна синдиката најавила да ће у 1.000 школа широм Србије 1. септембра часови бити скраћени на 30 минута, а преостала два просветна синдиката су најавила једнодневни штрајк по истом сценарију за 4. септембар, Двери свакако подржавају штрајк просветних радника, који у овом тренутку представља борбу против читавог мафијашко-корумпираног система који већ предуго траје у Србије“, истичу у овом покрету и напомињу да сваке године крајем августа и почетком септембра у просвети се покрећу исте теме и анализирају исти проблеми, смењују се само они који мисле да се све може решити отпуштањем просветних радника.

Министар Шарчевић је изјавио да постоје основне школе у којима је просек ђака по одељењу 19,2 ученика и упитао зашто у тим одељењима немају сви четворке и петице. Дакле, сви треба да имају четворке и петице и то је мера успеха образовања и квалитета наставе. Да ли је то порука коју ресорно министарство шаље просветним радницима – свима четворке и петице и бићете успешна школа и успешан наставник. А посебно забрињава изјава министра да ни у једној европској земљи просек ученика по одељењу није 19, па чак да је то привилегија и у приватним школама“, оцењују Двери, додајући да у време доступности информација, врло је несмотрено од министра да изјави овако нешто јер је на пример, у швајцарским школама у млађим разредима, просек од 15 до 16 ученика и то са њима често раде и по два наставника.

Како су саопштили, Двери подржавају штрајк просветних радника, који у овом тренутку представља борбу против читавог мафијашко-корумпираног система који већ предуго траје у Србији.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here