Насловна Политика Двери: Најоштрије осуђујемо хапшење капетана В. М. припадника Војске Србије

Двери: Најоштрије осуђујемо хапшење капетана В. М. припадника Војске Србије

1

Непозната лица су се појавила на вратима стана официра ВС тражећи од њега да се изјасни да ли ће на предстојећим градским изборима он и чланови његове породице који имају право гласа, гласати за Српску напредну странку, казали су из Српског покрета Двери.

Схвативши да особе које се налазе пред њим имају податке о њему и члановима породице, официр је затражио да оствари увид у списак којим су непозната лица располагала, упитавши их притом одакле им ти подаци. Тог тренутка су непозната лица почела да вређају српског официра, долази до вербалног сукоба, да би га на крају особе које су се полицији представиле као чланови СНС-а, оптужиле за насилништво. Капетана Војске Србије припадници полицијске станице Звездара хапсе и лишавају слободе, истакао је народни посланик Двери Зоран Радојичић.

„Ми у вези са овим догађајем имамо неколико питања:

Да ли је ово био покушај застрашивања припадника Војске Србије али и најава шта ће се заправо дешавати свима нама који не подржавамо политику СНС-а?

Ако је тачно да је ухапшеном капетану Војске Србије – који је до сада, према тврдњама његових колега, више пута награђиван и похваљиван због успешног извршавања одговорних задатака – одређено задржавање од стране полиције, само због његове природне реакције која је уследила након што је установио да непозната лица поседују податке о њему и породици која по закону не би смела да имају, постављамо питање министру Одбране Александру Вулину и начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Љубиши Диковићу да ли ће и како они реаговати како би заштитили капетана В.М.?

Да ли је ово још један у низу корака који представља притисак према припадницима Војске Србије који су чланови Војног синдиката Србије, јединог репрезентативног синдиката у нашој Војсци?

Као члан Одбора за одбрану и унутрашње послове Народне Скупштине Републике Србије, тражићу да се сазове седница овог Одбора на коме би се расправљало о овом скандалозном случају“, нагласио је Радојичић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here