Насловна Друштво Двери: На Видовдан хуманитарна акција породици јунака са Кошара

Двери: На Видовдан хуманитарна акција породици јунака са Кошара

0
ПОДИЈЕЛИ

У Видовданској хуманитарној акцији Српског покрета Двери, породици одликованог јунака са Кошара, Новици Спасићу из Бојника, ратном војном инвалиду са седморо деце направљена, допремљена и уграђена комплетна столарија за кућу.

Акцију су спровеле Двери уз подршку Горана Медаковића, предузетника и члана покрета Двери из Панчева, који је донирао комплетну столарију, транспорт и уградњу. Подршку акцији својим присуством дао је Љубинко Ђурковић, пуковник и командант одбране Кошара, који није заборавио своје војнике за разлику од државних институција.

„Привредници су нам указали поверење да Двери организују ову акцију, јер знају да се залажемо за породични модел друштва. Као члан Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Народне скупштине позивам и остале политичаре да мало посете наш народ и да осете како се у Србији заиста живи“, рекла је Марија Јањушевић, народни посланик Двери.

„Нашли су се људи добре воље који су се одазвали акцији хероја и браниоца Кошара, иницирану од Дејана Петковића, такође ратног војног инвалида и спровели ову акцију и преузели на себе обавезу да обезбеде дом и даљу егзистенцију породици Спасић“, рекао је Љубинко Ђурковић, ратни командант одбране Кошара 1998-1999.

„Држава недовољно брине о ратним херојима и учесницима ратова 90-тих и зато у континуитету спроводимо акције да би статус ратних војних инвалида и учесника отаџбинских ратова законски био уређен. За Видовдан наредне године планирамо дефиле учесника ратова и ратних хероја 90-тих испред Народне скупштине да покажемо да ти људи постоје и да држава мора да води рачуна о њима“, истакао је мр Предраг Митровић, члан Председништва Двери и учесник ратова 90-тих.

Делегацију су чинили: народни посланик Марија Јањушевић, Љубинко Ђурковић, пуковник – ратни командант одбране Кошара, Горан Медаковић, донатор, предузетник и члан Двери из Панчева, Слободан Димовић, директор покрета Двери, мр Предраг Митровић, члан Председништва Двери са саборцима из Лесковца и Југослав Кипријановић, директор Инфо-службе Двери.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here