Насловна Политика Двери на КиМ: Питање јужне покрајине решиво након смене власти у Београду

Двери на КиМ: Питање јужне покрајине решиво након смене власти у Београду

0
ПОДИЈЕЛИ

Делегација Српског покрета Двери, коју су чинили потпредсједник Покрета Марко Пушица, народни посланик Зоран Радојичић и члан Предсједништва Зоран Павловић, 26. августа је посјетила Косово и Метохију и разговарала са косовско-метохијским Србима. Они су напоменули да је питање јужне покрајине рјешиво тек након смјене власти у Београду.

„Срби у јужној покрајини су у тешкој позицији. Са једне стране су притисци самозване власти у Приштини да се потпуно подвргну њиховој контроли, а са друге стране трпе притисак од стране Срба лојалних београдским властима,“ нагласили су из Двери.

Представници Двери су обавестили Србе да ће се њихов Покрет и даље залагати за одбрану Косова и Метохије у саставу Србије, да ће стално тражити у Скупштини и ван ње да се пониште противуставни бриселски споразуми и да се питање јужне српске покрајине врати у окриље Савета безбедности Уједињених нација.

„Двери су настале на Косовском завету и питање Косова и Метохије представља централну тачку програма Покрета. Сматрамо да је одбрана државе најзначајнија политичка тема данас, и све своје снаге ћемо усмерити у том правцу.

Двери сматрају да је питање јужне покрајине једино решиво након смене власти у Београду, која је својим поступцима додатно погоршала међународну позицију Србије и положај преосталих Срба на Косову и Метохији,“ нагласили су из Двери.

Делегација Двери је посјетила и манастир Соколицу, средњовековну задужбину српске властеле.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here