Насловна Политика Двери: Албанско питање на југу централне Србије – нова издаја власти

Двери: Албанско питање на југу централне Србије – нова издаја власти

0
ПОДИЈЕЛИ

Сматрамо да је тактички излазак Албанаца из власти у општини Медвеђа у циљу интернационализације албанског питања на југу централне Србије, уз пуну сагласност Београда, наводи се у саопштењу покрета Двери.

Као резултат постигнутог договора Александра Вучића и Едија Раме, а поводом обележавања независности Албаније и Дана албанске заставе, подсећају из те партије, у Тирани је формирана Унија албанских општина у региону, коју поред албанске престонице чине Приштина, Тетово, Улцињ и Прешево.

„Председник општине Прешево, Шћиприм Арифи, који је рођен и читав свој животни век провео у Немачкој, лидер странке Алтернатива за промене (АП), основане пре само годину и по дана, преузео је кључну улогу у циљу спровођења јединствене стратегије стварања тзв. „Источног Косова“. По његовом налогу је јуче, после 10 година партиципације у власти општине Медвеђа председник огранка Партије демократског деловања (ПДД) у Медвеђи Фљорим Сахити изашао из коалиције са СНС-ом са којом је био на власти“, истиче се у саопштењу.

Српски покрет Двери, наводе они, сматра да овај тактички потез дела албанске политичке мањине има за циљ да се под притиском представника немачке амбасаде у Републици Србији, Републике Албаније и њихове дијаспоре, која увелико прикупља новчана средства из легалних и криминалних извора за економску окупацију Медвеђе – куповину дела капитала Рехабилитационог центра Сијаринска Бања, рудника Леце и Агроиндустријског комбината у стечају у Медвеђи, кућа и имања Срба, на силу помире годинама крвно завађене представнике албанских партија.

Двери су већ упозориле јавност и тражиле одговоре преко надлежних институција да се утврди зашто су супротно Закону о пребивалишту и боравишту грађана Републике Србије купљена пребивалишта у општини Медвеђа од стране Шиптара рођених на Косову и Метохији, чиме су исти стекли право на биометријска документа Републике Србије и уписани у бирачки списак општине Медвеђа.

„Тврдимо да се овим нечињењем од стране Владе Републике Србије и њених тела стичу предуслови за нтернационализацију албанског питања на југу централне Србије. Расписивањем поновних локалних избора у општини Медвеђа, мимо реалне структуре живља, постићи ће се циљ обједињавања власти Албанаца у општинама Медвеђа, Бујановац и Прешево.
Још једном указујемо јавности Републике Србије да у „Албанизацији Медвеђе“, активну улогу чињењем и не чињењем, незнањем и неспособношћу, учешћем у коруптивним и криминалним радњама имају и државни врх Републике Србије, високи функционери Српске напредне странке, корумпирани чиновници у републичким и институцијама општине Медвеђа, криминалне структуре у полицији, тужилаштвима и судовима различитих надлежности у Медвеђи, Лебану, Лесковцу и Нишу“, наводи се у саопштењу.

Они такође указују да се под присмотром полиције, претњама и уценама, ових дана староседеоци српске и албанске националности боре да очувају своја вековна огњишта и међуетнички живот у слози, забринути за сопствену будућност, егзистенцију своје деце и имовину коју поседују, безуспешно вапе за помоћ, ни од ког другог него од своје државе, која то, уз цензуру медија, игнорише.

„Није југ Србије далеко од Београда, Крагујевца или Новог Сада! Да ли се српска политичка елита на власти, поред Косова и Метохије одриче и југа централне Србије за рад прагматничних разлога „будућности у коју верује“? Нажалост, све чињенице указују да је Вучић одлучио да испоштује договор са Рамом и реши проблеме Албанаца на југу централне Србије, али на штету сопственог народа и свих лојалних грађана Републике Србије албанске националности“. закључује се у саопштењу покрета Двери.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here