Насловна Друштво Дувански банкротирао, без посла остаје 135 радника

Дувански банкротирао, без посла остаје 135 радника

0
ПОДИЈЕЛИ

Привредни суд донио је одлуку о покретању стечајног поступка и проглашењу банкрота Дуванског комбината ДКП, због кршења Плана реорганизације.

duvanski kombinat

Привредни суд је увео стечај на захтјев адвоката из Подгорице Драгана Ковачевића, којем ДКП дугује 48.000 евра, након што је менаџмент компаније саопштио да не може да исправи неправилности у вези кршења Плана реорганизације.

Привредни суд је на рочишту 17. јула издао налог којим је ДКП-у наложио да измири дуг према Ковачевићу. Менаџмент ДКП-а је обавијестио судију Привредног суда Миодрага Анђелића да нема тај новац и да не може исправити неправилности, због чега је донијета одлука о банкроту и покретању стечаја.

За стечајног управника ДКП-а именован је Веселин Раичевић, који је и раније обављао ту функцију.

Рјешење о ликвидацији ће постати правоснажно за седам дана уколико се нико не буде жалио на њега. Након тога, почетком августа, стечајни управник ДКП-а Веселин Раичевић ће по сили закона подијелити отказе за 135 радника, колико их је тренутно запослено у фирми. Недавно је отишло 60 радника, који су покушали да остваре право на пензију али нијесу успјели јер им није повезан радни стаж.

Тендерска комисија за приватизацију прогласила је у четвртак неуспјелим тендер за продају Новог Дуванског комбината НДКП, јер једини понуђач, мојковачка компанија Монтенегро Дуван цомерц, није потписала понуђени уговор у предвиђеном року.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here