Насловна Насловна Дутерте Америци: Нисте нам потребни! Спремите се да напустите Филипине

Дутерте Америци: Нисте нам потребни! Спремите се да напустите Филипине

0
ПОДИЈЕЛИ

Филипински председник Родриго Дутерте поручио је Сједињеним Америчким Државама да се припреме за могуће укидање војног договора, којим је Вашингтону омогућено да распореди војнике и опрему за вјежбе у тој земљи, преноси „Танјуг“.

Како наводи „Ројтерс“ Дурерте је након што је америчка агенција за пружање помоћи ставила на чекање одлуку о финансирању програма за борбу против сиромаштва на Филипинима, поручио да та земља може да преживи „без америчког новца“.

Дутерте је познат по својим критикама ЕУ и Америке а недавно је на њега покушан и атентат у којем је погинуло седам особа из његовог обезбјеђења. Атентат су наводно покушали исламисти а десио се непуних десет дана након његове изјаве да ће Филипини стати први уз нови поредак који буду изградиле Русија и Кина.

„Нисте нам потребни. Припремите се да напустите Филипине. Припремите се за евентуално укидање или престанак важења споразума о гостујућим трупама,“ поручио је Дутерте Американцима на конференцији за новинаре, након што се вратио из посете Камбоџи и Сингапуру.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here