Насловна Политика Дураковић: Срби непожељни у Поточарима

Дураковић: Срби непожељни у Поточарима

0
ПОДИЈЕЛИ

Српски државни врх још увек негира постојање геноцида, због чега нису пожељни на комеморацији жртвама Сребренице, рекао је Ћамил Дураковић, начелник општине Сребреница. Он је истакао да присуство „негатора геноцида“ провоцира грађане, ствара атмосферу скандала и баца у други план сам помен, што би требало бити најбитније.

Подсјећамо, српска јавност није благонаклоно гледала на прошлогодишњу посјету Александра Вучића комеморацији у Поточарима, где је он био физички нападнут, а читав опозициони корпус оштро је осудио његову одлуку да донира 5 милиона евра Сребреници.

Више од деценију након немилих догађаја у Сребреници, овај случај још увек изазива бројне контроверзе: док Бошњаци и део западних земаља тврде да се ради о геноциду, српски и поједини међународни стручњаци истичу да је број жртава преувеличан, али и подсјећају да је Ратко Младић у Хагу, док Насер Орић, који се такође терети за тешке злочине, ужива статус хероја, добија политичке функције и несметано води ноћни клуб, што се тумачи као лицемерје међународне заједнице.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here