Насловна Мозаик Дуле Рајковић представио нови CD посвећен Грбљу

Дуле Рајковић представио нови CD посвећен Грбљу

1
ПОДИЈЕЛИ

Грбљани и њихови пријатељи и гости имали су прилику да у ресторану „Вељи млин“ у Радановићима присуствују промоцији новог CD-a, познатог естрадног умјетника Дулета Рајковића посвећеног Грбљу. Незаборавно вече за чији штимунг су се побринули Дуле Рајковић и Јадранка Барјактаровић, организовао је бизнисмен и добротвор из Грбља, Жарко Калуђеровић који је финансирао снимање овог албума. Дуле Рајковић познат по хиту „Ивана се кроз Беране шета“ је рекао да је његов нови CD „Грбаљ“ посебан због пјесме посвећене Грбљу, али и жанровског заокрета.

„Посебан је јер има пјесма о Грбљу. Све је покренуо господин Жарко Калуђеровић који је тражио да снимим пјесму о Грбљу, о његовом родном крају. Он ми је спонзор који је финансирао снимање читавог CD-а на коме је осам нових пјесама. Текстописци су Градимир Града Јовановић који потписује шест пјесама на албуму, а пјесму „Грбаљ“ је написао сам Жарко. Пјесма ми се свидјела, прелијепа је и гости имају прилику да је вечерас премијерно чују. Мислим да ће да заживи у народу. Музику и аранжмане радио је Бобан Продановић, мелодије Микос и мој колега Брано Секулић. Албум је сниман у студију Бобана Продановића у Крагујевцу“, каже Рајковић.

Поред „Грбља“ на новом албуму Дулета Рајковића су како истиче и пјесме разних жанрова, са искораком ка млађим слушаоцима. „Ту су и љубавне пјесме и пјесма о мајци „Мајко моја мајко“, „Старац и гитара“ је много лијепа балада уз тамбурице и виолине, лагана боемска пјесма од које очекујем да ће баш да заживи. Од мог задњег албума прошле су двије године и чекао сам квалитетне пјесме, али и промјену у стилу. Да не буде све везано за Беране. Беране сам опјевао, а сад сам хтио да мало промијеним жанр, да додам мало модернијих ритмова. Ту је и пјесма коју сам посветио мојој кћерки“, истиче Дуле. Познати пјевач и овај пут истиче велику захвалност свом пријатељу, текстописцу Милану Шошкићу чију је пјесму „Ивана се кроз Беране шета“, преточио у хит новокомпоноване музике.

Поздрављајући своје драге госте и пријатеље, Жарко Калуђеровић познати грбаљски пословни човјек рекао је да се дуго носио мишљу да напише пјесму о свом родном крају. „Сви крајеви у Србији и Црној Гори имају своју пјесму. Направим ја текст и замолим Дула Рајковића да се прихвати овог пројекта. Дуле је позитивно одговорио, урадили смо пјесму и вечерас смо браћо Грбљани и пријатељи Грбља овдје заједно да први пут уживо чујемо Дула Рајковића који ће нам отпјевати пјесму о Грбљу. Мислим да је пјесма дивна, а на полеђини ЦД је Орлова Главица, односно наша Савина Главица. Мислим да ће се пјесма свима допасти, да је слушамо када нас ухвати носталгија“, рекао је Калуђеровић који је свим званицама поклонио по примјерак ЦД са посветом Дулета Рајковића.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here